Waarom je beter in een Chanel-tas kunt investeren dan in vastgoed

Geloof het of niet, een Chanelletje is écht een investering.

Chanel investering

De aankoop van een Chanel-tas is iets waar je vaak jarenlang over nadenkt. Snappen we, want het is een behoorlijk bedrag wat je uitgeeft. Maar misschien ga je iets minder twijfelen als je onderstaand onderzoek hebt gelezen. Want geloof het of niet, een Chanelletje is een investering.

In waarde gestegen

Baghunter, dé online shop op het gebied van high-end merken, deed onderzoek naar de waarde van de Chanel-tas en wat blijkt: die is sinds haar lancering alleen maar in waarde gestegen. Midden jaren vijftig viel het allemaal nog mee, toen hoefden de dames omgerekend slechts 195 euro te betalen voor een Chanel, maar in de jaren negentig werd dat al zo'n 1025 euro. Op dit moment kost een Chanel 2.55 maar liefst rond de 4350 euro. We kunnen daar met hulp van Baghunter uit opmaken dat de tas sinds 1955 enorm in waarde is gestegen.

Investering

Het is bovendien niet waarschijnlijk dat het gedaan is met die waardevermeerdering van een Chanel; zowel de klassieke 2.55 als de Boy Bag zullen nog in prijs stijgen. Een investering waard, toch?

Misschien ook voor jou:
De mooiste looks van de Chanel Haute Couture show
Mode
  • Marie Claire
  • BrunoPress