Menig vrouw heeft een designertas op haar verlanglijstje staan: van Chanel, Gucci, Louis Vuitton of een ander iconisch merk. Mooi, maar wel peperduur. Weinig mensen hebben zo’n bedrag al op hun bankrekening staan, dus zal je ervoor moeten sparen. Zo bemachtig je jouw droomtas in 2021.
Tips voor het kiezen van een designertas
Wellicht dat je een specifieke tas hebt die je dolgraag aan je collectie wilt toevoegen. Het kan echter ook zo zijn dat je een minder sterke voorkeur hebt en vooral graag een kwalitatieve tas van een designermerk wilt hebben. In dat geval kan het interessant zijn om eens bij sample sales of outlets rond te kijken. Je kunt daar vaak voor een scherpe prijs een prachtige designertas scoren. Een ander idee is om een klassieke tas te kopen die een investering kan blijken te zijn. Zo verhogen Chanel en Hermès elk jaar hun prijzen, waardoor je tas straks ineens meer waard kan zijn. De echte klassiekers van deze merken raken bovendien nooit uit de mode.
Maak een plan en budget
Zodra je hebt vastgesteld welke tas je graag wilt hebben, begin je met zoeken waar deze de beste prijs heeft. Je kunt eventueel ook in vintage winkels kijken of jouw droomexemplaar daar te koop is. Designertassen zijn van goede kwaliteit en gaan dus lang mee. Als je de tas tweedehands koopt, kan dat vele euro’s schelen. Zodra je de prijs van het beoogde exemplaar hebt gevonden, heb je een concreet spaardoel in gedachten. Als je een duidelijk doel hebt, zal dit extra motivatie geven om te sparen. Maak vervolgens een plan waarin je uiteenzet wanneer je je spaardoel bereikt denkt te hebben. Hoeveel kan en wil je per maand sparen? Stel in dat het bedrag wat je elke maand wilt sparen automatisch wordt overgeboekt naar je spaarrekening. Wellicht kun je wel veel meer sparen dan je denkt, omdat je te veel aan vaste lasten betaalt. Maak een overzicht van alle vaste uitgaven die je op dit moment hebt. Denk aan je energieleverancier, internet en tv en je telefoon. Dikke kans dat een van deze goedkoper kan. Via een vergelijkingssite kun je dat eenvoudig zien. Bovendien zitten er vaak leuke voordelen aan overstappen. Zo bieden energieleveranciers meestal welkomstkortingen aan.
Kijk regelmatig even naar je droomtas
Wat je helpt te herinneren waar je het allemaal voor doet, is het regelmatig even kijken naar je droomtas. Ga naar de winkel om het felbegeerde exemplaar in het echt te bewonderen of surf naar de webshop waar ze je designertas verkopen. Wat ook helpt, is om een foto van je tas uit te printen en op een prominente plek te hangen.
Neem zelf eten en drinken mee als je de deur uitgaat
Die cappuccino’s en broodjes onderweg lijken op het eerste gezicht geen gat in je budget te slaan, maar als je alles bij elkaar optelt kan dit aardig in de papieren lopen. Zorg daarom altijd dat je eten en drinken bij je hebt. Koop een goede thermosbeker en tupperware-bak. Het kost even iets meer moeite, maar het loont op den duur enorm.
Organiseer leuke avondjes thuis
Uit eten gaan is duur en cocktails (of andere drankjes) buiten de deur kunnen er ook flink inhakken. Je spaart al snel een leuk bedrag als je uitjes de komende tijd tot het minimum beperkt. Dat betekent natuurlijk niet dat je het niet meer gezellig kunt hebben. Organiseer zoveel mogelijk thuis! Nodig je vrienden uit voor een cocktailavond of maak een heerlijk diner voor je vrienden.
Verkoop je oude kleding en andere spullen
Een goede manier om aan extra spaargeld te komen is het verkopen van je oude spullen. Er hangt ongetwijfeld meer dan genoeg kleding in je kast die je zelden of nooit draagt. Het zou zonde zijn om hier niet een leuk bedrag aan te verdienen. Ruim je kast eens grondig op en wees daarbij streng voor jezelf. Hoe groot is de kans dat je elk kledingstuk nog eens gaat dragen? Vervolgens zijn er meerdere manieren om je oude kleding of andere spullen een nieuwe eigenaar te geven. Er zijn online platforms als Marktplaats, Facebook en Vinted, maar je kunt ook ouderwets op de rommelmarkt gaan staan.