Alles over de beautytrend 'slugging'

Dit móeten we proberen!

Slugging

We weten allemaal dat de koudere maanden niet bepaald goed zijn voor onze huid. Na een wandeling in dit koude herfstweer is je gezicht ijskoud en de rest van de dag thuis met de verwarming op standje tropisch resulteert al snel in een huid zo droog als de Sahara. Menig voedende crème kan hier niet tegenop, maar slugging schijnt dé oplossing te zijn.

Slugging

In de koudere maanden heeft je gezicht extra care nodig. Van voedende crèmes tot rijke serums en van sheet-maskers tot oliën. Maar onlangs dook er een nieuwe beautytrend op om een droge huid tegen te gaan: slugging.

Slugging vindt zijn oorsprong in de K-Beauty, oftewel de Koreaanse beautywereld en houdt eigenlijk gewoon in dat je je gezicht insmeert met vaseline voordat je naar bed gaat. De vaseline zorgt voor een beschermende barrière, waardoor je huid minder vocht verliest 's nachts. Het resultaat: een zacht, glad en glimmend huidje in de ochtend.

Vaseline

Eerlijk is eerlijk, bij ons gingen de alarmbellen ook af. Want zeg nou zelf: vaseline op je gezicht? Wij voelen de pukkels al verschijnen... Toch is dat volgens social media gebruiker @skincarebyhyram niet het geval. 'Vaseline heeft een slechte reputatie, maar het is een van de beste ingrediënten om vocht in je huid vast te houden. En nee', bevestigt hij nogmaals, 'het verstopt je poriën niet.'

Volgens Hyram is slugging de ultieme oplossing als je huid droog, uitgedroogd of schilferig is. Heb je echter een vette of gecombineerde huid? Dan kun je deze beautytrend beter aan je voorbij laten gaan.

Droge plekjes en rimpels

Je kunt de vaseline over je gehele gezicht aanbrengen, maar je kunt er ook voor kiezen om dit enkel op bepaalde plekjes te doen. Heb je een paar droge, schilferige plekjes of kunnen je fijne lijntjes en rimpels wel wat extra vocht gebruiken? Smeer dan alleen daar vaseline op voordat je naar bed gaat. En vergeet natuurlijk ook niet een lekkere dot vaseline op je lippen te smeren.

Benieuwd hoe slugging er nou precies uitziet? Kijk mee.

@ahliyahmichelleBeauty Secrets pt. 1: 𝕊𝕃𝕌𝔾𝔾𝕀ℕ𝔾! ✨ #TikTokPartner #LearnOnTikTok #beautysecrets #skincaresecrets #slugging #blacktiktok♬ Retrofit (Remix) - Clutch
@erinduganjurchakReply to @villanadel81 if loving Vaseline is wrong, I don’t want to be right!! #skincare #vaseline #slugging #beauty♬ Elastic - Joey Purp
@skincarebyhyram#AD Slugging- What Is It? w/ @cerave 🤔 #skincarebyhyram #slugging #skincare♬ original sound - Hyram

Als we de video's mogen geloven werkt slugging dus écht. Genoeg reden dus om deze beautytrend een keertje uit te proberen, toch?

Bron: Grazia | Beeld: Adobe Stock

Beauty
  • Grazia
  • iStock