Blue Monday: zo krijg je een positieve mindset

Tips om lekker in je vel te zitten, zijn altijd handig.

Blue Monday

De derde maandag van het jaar is benoemd tot Blue Monday, omdat het de meest deprimerende dag van het jaar zou zijn. Of je het daar nu wel of niet mee eens bent, tips om lekker in je vel te zitten, zijn altijd handig. Want soms is het lastig om positief te blijven wanneer het lijkt of alles tegenzit. Met behulp van deze 10 tips gaat dat goed komen.

1. Kom in beweging

Naast dat beweging goed is voor je lichaam, is dat het ook voor je geest. Wanneer je beweegt, maak je namelijk endorfine aan, dat ook wel bekendstaat als het gelukshormoon. Dit stofje heeft een kalmerende werking en vermindert stress.

2. Wees dankbaar voor wat je wél hebt

We zijn vaak geneigd om alleen maar te kijken naar de dingen die we niet hebben. Maar kijk eens naar wat je wél allemaal hebt! Denk bijvoorbeeld aan die goede vriendin, je familie, je leuke baan, et cetera. Wat voor jou vanzelfsprekend is, hoeft voor een ander niet zo te zijn.

3. Spendeer tijd met dierbaren

Door tijd door te brengen met de mensen van wie je houdt, krijg je vaak een goed gevoel. Zij geven je namelijk de bevestiging dat je goed bent zoals je bent.

4. Focus op het nu

Probeer je niet druk te blijven maken om dingen die in het verleden zijn gebeurd. Want wat voor zin heeft het eigenlijk? Door je te focussen op de toekomst, leef je in het nu en kun je nú gelukkig zijn.

5. Neem tijd voor jezelf

Soms is het goed om je even terug te trekken en tijd met jezelf door te brengen. Reflecteer: ben ik tevreden met wat ik nu doe? Waar ik nu ben? Met wie ik nu om me heen heb? Wat wil ik nog veranderen?

6. Vermijd negativiteit

Probeer alle vormen van negativiteit uit je leven te bannen. Dus niet alleen je eigen negatieve gedachten, maar ook de negativiteit van anderen. Focus je op het positieve!

7. Mediteer

Door elke dag 10 minuten te mediteren, word je je bewuster van je gedachten en gevoelens, zonder er een oordeel over te vellen. Dit zorgt voor meer ontspanning en geluk in het dagelijkse leven.

8. Vergelijk jezelf niet met anderen

Het gaat erom dat je dingen doet waar je zelf blij van wordt. Dit heeft niets te maken met hoe andere mensen leven, want iedereen is anders en heeft andere behoeften. Wat de een gelukkig maakt, hoeft bij een ander niet hetzelfde gevoel op te roepen.

9. Lach!

Verschillende studies hebben aangetoond dat je door te glimlachen stress vermindert en de kans op geluk verhoogt. Zelfs een geforceerde glimlach kan wonderen doen.

10. Luister naar muziek

Door naar muziek te luisteren, komt dopamine vrij in de hersenen. Dit stofje, dat ook vrijkomt bij seks of sport, zorgt voor een gelukkig gevoel. So turn up the music!

Misschien ook voor jou:
Op dit platform vind je alles voor leuke activiteiten thuis
Lifestyle
  • Happy in Shape
  • Eat, Pray, Love