Recept: geroosterde rozemarijn wortels

Groenten uit de oven zijn een heerlijke en makkelijke manier om veel groente binnen te krijgen. Opzoek naar een ware smaaksensatie? Voeg dan extra knoflook en verse chilipeper toe. Alleen de geur die dit ovengerecht achterlaat maakt het al een grote favoriet.
Recept: geroosterde rozemarijn wortels

Wortel

Veel vezels en voedingsstoffen en enorm weinig calorieën. Daar worden wij blij van! De oranje kleur heeft de groente te danken aan de overvloed bètacaroteen die de wortels rijk zijn. Perfect ingrediënt om de gezonde voornemens mee te beginnen.

Ingrediënten

1 pak Pulled Oats® Naturel
3 aardappels
2 wortels
2 bieten
2 pastinaken
40 ml olie
2 el honing of agavesiroop
zout
zwarte peper
verse rozemarijn of tijm

How to prepare

1. Verwarm de oven voor op 200°C. Spoel de groenten af, schil eventueel en snijd in gelijke stukken. Doe de biet in een kom en de andere groenten in een andere kom. 2. Meng de olie, honing, zout en peper in een kleine kom. Voeg wat verse kruiden naar keuze toe. 3. Meng de gekruide olie met de wortelgroenten (niet de bieten) en verspreid ze gelijkmatig over een bakplaat. Voeg dan de bieten voorzichtig toe aan de bakplaat, naast de andere groenten, om te voorkomen dat ze kleur afgeven. Rooster de groenten 15 minuten in de oven. 4. Meng ondertussen de rest van de gekruide olie met Pulled Oats. Haal de groenten uit de oven en voeg de Pulled Oats eraan toe. Rooster dit nog eens 10-15 minuten, of totdat de groenten klaar zijn.

Laatste nieuws