Trendreport: dit zijn de jassentrends van 2020

Zomerjassen voor dames: van trenchcoat tot pofmouwen

We zien momenteel veel diversiteit wanneer het om damesjassen voor de zomer gaat. Zo zijn er een aantal klassiekers die nooit uit de mode gaan, zoals de trenchcoat en het leren jasje. Trenchcoats zijn perfect voor een stijlvolle doch casual look met witte sneakers of een paar Chelsea boots. Dat geldt ook voor het leren bikerjack: combineer dit stoere jasje met denim shorts, een wit shirt en een paar sneakers en je hebt een te gekke zomerlook.

Natuurlijk is er ook volop keuze voor vrouwen die op zoek zijn naar een meer classy look. Een nieuwe trend dit jaar is de trend van de pofmouwen en hoge schouders. Deze trend zien we niet alleen terug bij shirts en tops; ook diverse nette en speelse jassen beschikken over een opvallend krachtige schouderpartij. Omdat de nadruk op je schouders ligt, mag de rest van je zomerse look basic met zachte kleuren en veel wit. De nadruk op je schouders zorgt ook meer focus op je sterke punten. Kortom: voldoende keuze wanneer het om zomerjassen voor ieder type damesfiguur gaat.

Welke kleuren dragen we deze zomer?

Wit is een kleur die altijd in de zomer terug te zien is. Toch mag je ook nog wel wat meer uitpakken wanneer het om kleur gaat in je jas in de zomer van 2020. Pantone, hét bedrijf voor kleurcoderingen en kleurentrends, heeft diverse warme kleuren voor je in petto deze zomer. Wat dacht je van een fraaie saffraankleurige jas? Donkergeel en okergeel zijn warme kleuren die we in de winter vaak zien; saffraan is heel passend voor deze zomer. Dat geldt ook voor scarlet red; een rode kleur met oranje tinten. Deze warme kleuren zijn goed te combineren met wit en denim.

Ben je meer van de koelere kleuren? Ook dan is er een aantal fraaie jassen in trendkleuren te kiezen. Zo zien we de meest hippe jassen in classic blue en andere tinten blauw. Classic blue is een basiskleur blauw die niet te donker of te licht is. Het is een hele sterke kleur die je goed kunt mixen met wit. Hiermee creëer je bijvoorbeeld een beetje zo’n navy look, zonder dat het blauwe heel donker is. Ook biscay green en chive zijn hele mooie frisse tinten voor je zomerjas. Deze kleuren passen perfect bij wit, roze en lichtblauw.

Dit worden de trends voor winterjassen in 2020/2021

Hoewel je er misschien nog niet aan moet denken, zijn er toch al diverse wintercollecties online. Voor vrouwen zien we een aantal hele mooie, opvallende én stijlvolle winterjassen voorbij komen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een faux fur jas? Faux fur is iets wat we al jaren zien; wederom het ene jaar meer dan het andere jaar. In 2020 gaan we voor de meer klassieke variant van een winterjas gemaakt van nepbont. Ze komen dan ook in prachtige romantische kleuren, zoals jachtgroen, donkerrood en roomwit.

Ook leuk: een faux fur jas met een dierenprint, want óók die trend zien we weer terug voor dames. Je hoeft niet meer naar de andere kant van de wereld te vliegen om de big five te ontdekken; je gaat de straat op en voila! Een voordeel van deze trend is dat we die vorige winter ook al zagen. Mocht je dus nog een mooi exemplaar in de kast hebben hangen dan heb je geluk! Deze winter kan die jas zo weer een ronde mee. Ga je liever voor een andere print? Dan is een lange damesjas met ruitjesprint misschien iets voor jou; een fraaie stijlvolle print voor ieder moment.

Trendkleuren voor winterjassen 2020/2021

Kijken we al even vooruit naar de kleurentrends voor de winterjassen van 2020/2021 dan zien we dat de kleurtinten vanuit de zomer direct worden meegenomen naar de winterse collecties. Er is veel blauw te spotten, evenals rode en oranje tinten; precies wat we bij de zomerjassen voor dames al zien. Een belangrijke kleur is mandarijnrood, een felle rode kleur met een warm karakter. Deze kleur lijkt soms meer oranje dan echt rood. Een trenchcoat of lange jas in deze kleur staat perfect bij een stijlvolle winterse look.

Dat geldt ook voor de kleur burnt henna; een goede mix tussen aarderood en bruin. Het aardse en natuurlijke karakter zorgt voor fijne combinaties met andere natuurlijke kleuren. Een koelere kleur in de winter van 2020/2021 is ultramarijn groen, een frisse groene kleur met blauwe tinten. Ook felblauw mag gewoon deze winter: een felblauwe wollen jas of een felblauwe faux fur jas is te gek met wit, lichtgrijs of groen. Pak lekker uit in de winter wat betreft vrolijke kleuren; het winterse seizoen is al donker genoeg. Kom maar op dus met een beetje vrolijkheid!

Laatste nieuws