Dit zijn de nieuwe tentoonstellingen van The Gallery Club

The Gallery Club is een fotografieplatform dat tentoonstellingen op bijzondere locaties organiseert waarbij de focus ligt op hedendaagse fotografie. Pakkend beeld uit binnen- en buitenland dat ook in binnen- en buitenland wordt gepresenteerd. Echter, dit jaar is de grens overgaan niet haalbaar, dus organiseren de oprichters een extra editie.

The Gallery Club

Twee nieuwe tentoonstellingen

Een klein geluk bij een ongeluk dat het internationale kunstplatform The Gallery Club dit jaar geen tentoonstelling in het buitenland kan organiseren, want dat betekent nieuwe tentoonstellingen in eigen land. In Amsterdam om precies te zijn, waar dit jaar twee nieuwe exposities op het programma staan.

Begin september opent de tentoonstelling in samenwerking met het Japanse Benrido Collotype Atelier. Het atelier uit Kyoto is een van de laatst overgebleven ateliers wereldwijd die gespecialiseerd zijn in de oude collotype drukkunst die fotografie en lithografische prentkunst combineert. Hoe je dat precies voor je moet zien? De kunstenaars van Benrido creëerden door de jaren heen duizenden nationale schatten en kunstwerken samen met lokale papiermakers en boekbinders, en werkten samen met beroemde fotografen van over de hele wereld vanwege de bijzondere gelaagdheid en kleurdiepte van de prints.

Voor de tentoonstelling die vanaf eind oktober te zien is, 'Re:value', sloot The Gallery Club de handen in een met Sotheby's in Amsterdam. Deze editie draait om het werk van verschillende fotografen, namelijk Emily Bates, Andrei Farcasanu, Margaret Lansink & René van Hulst. En op zondag 1 november is er een Poetry & Jazz uitvoering door muziekproducent en dj Robi Reisinger en dichter René van Hulst.

Eén weekend

De exposities van The Gallery Club zijn altijd slechts één weekend te zien. Dat betekent dat de tentoonstelling met Benrido Collotype Atelier van 4 tot en met 6 september te bewonderen is en 'Re:value' van 30 oktober tot en met 1 november.

Klik hier voor meer informatie.

Kunst & Cultuur
  • Margaret Lansink