Dit verfrissende drankje wil je drinken tijdens warme dagen

Het kwik blijft hoge temperaturen aangeven. Lekker die warmte, maar zorg ervoor dat je genoeg drinkt. Waar normaal twee liter de norm is, mag het nu best iets meer zijn. Wat bij ons in het glas te vinden is? Ijsthee, want daar mag je naar hartenlust van drinken.

Ijsthee

Hydrateren

Het is bekend verhaal: bij warm (zomer)weer zweet je meer en daarom moet je voldoende drinken. Voor veel van ons is het behalen van de norm van twee liter al een opgave, laat staan als op zwoele dagen aangeraden wordt ten minste twee liter te drinken.

Dorstlessers

Waar je beter niet je glas mee kunt vullen? Alcohol of suikerrijke dranken. Beide zijn niet gezond en dat geliefde glas rosé zorgt er daarnaast voor dat vocht afgedreven wordt. En laat dat nu net zijn wat we niet willen.

Waar je wel voor mag kiezen: water, thee en koffie. Aangezien die eerste al snel verveeld en die andere twee dranken er voor zorgen dat je het nog warmer krijgt, is ijsthee perfect, want het drankje is smaakvol, verfrissend en gezond.

Ijsthee

Ijsthee maak je gemakkelijk zelf, bijvoorbeeld met de zakjes van Dammann Frères. In de doosjes voor Thé Glacé, die je in acht verschillende smaken hebt, vind je zes zakjes. Met elk zakje maak je al snel 1.5 liter ijsthee.

Schaf dus een een mooie karaf aan, maak de ijsthee klaar, voeg eventueel wat ijsklontjes, vers fruit of andere smaakmakers toe en zet de kan bij je in de buurt zodat je jezelf kan bijschenken. Wedden dat je zo op de twee liter vochtinname zit?

Groen

Nog een tip om mee af te sluiten: probeer de nieuwe, negende smaak 'Happy Green'. Deze ijsthee smaakt voornamelijk naar citroen, maar bevat ook groen fruit, namelijk kiwi, komkommer en appel. Super dorstlessend en zomers en dus inderdaad een drankje om blij van te worden.

Enthousiast? Je vindt de ijsthee hier.