De tentoonstelling Het Meisje, De Jurk en De Parel

Exclusieve creaties op het gebied van mode en juwelen bewonderen? Het Museum aan het Vrijthof in Maastricht wordt van 9 maart tot 16 juni gesierd door haute couture en haute joaillerie.

De tentoonstelling Het Meisje, De Jurk en De Parel

Van 16 tot en met 24 maart is de kunstbeurs TEFAF Maastricht voor publiek. Onderdeel van deze beurs is de tentoonstelling 'Het Meisje, De Jurk en De Parel' waarin de haute couture van Ronald Kolk en de haute joaillerie van Margareth Stalman centraal staan.

Ronald Kolk heeft sinds 1998 zijn eigen couturehuis. Zijn ontwerpen moeten het zelfvertrouwen van de vrouw stimuleren en het meisje in haar naar boven halen. Margareth Stalman ontwerpt al ruim 25 jaar exclusieve gouden juwelen. Haar creaties zijn aan de ene kant uitbundig en asymmetrisch, terwijl ze anderzijds ook als verfijnd gedefinieerd kunnen worden. Stalman gebruikt op een hele innovatieve manier parels en heeft daardoor de Award of Excellence van de Japan Enamelling Artist Association in de wacht gesleept. Ook werkte ze veelvuldig met Kolk samen, die tot 2018 elk jaar een modeshow organiseerde. Bij beide ontwerpers staan vakmanschap en originaliteit hoog in het vaandel. Met deze tentoonstelling willen ze deze passies graag overdragen aan de jongere generatie ontwerpers.

Voor meer informatie, klik hier