Ronald van der Kemp wint de Grand Seigneur

Dit jaar is de Grand Seigneur, de e hoogste mode-onderscheiding van de Nederlandse modebranche, toegekend aan modeontwerper Ronald van der Kemp.

Ronald van der Kemp wint de Grand Seigneur

RVDK

Ronald van der Kemp is een bekende modeontwerper van Nederlandse bodem die sinds 2014 zijn eigen label heeft. Het label, LVDK, onderscheidt zich volgens de jury van Grand Seigneur op zeer positieve manier. Zo heeft het label een hele eigen, expressionistische stijl, is er in de ontwerpen veel aandacht voor handwerk en worden materialen zorgvuldig gebruikt. Wat van der Kemp verder uniek maakt, is zijn kritische houding tegenover de mode-industrie die dolgedraaid zou zijn.

Grand Seigneur

De Grand Seigneur is de hoogste mode-onderscheiding van de Nederlandse modebranche en kan zowel toegekend worden aan personen, als aan instellingen en ondernemingen. Bij het jureren kijkt de jury of de potentiële winnaar meerdere jaren achter elkaar op zijn eigen manier heeft bijgedragen aan het modebeeld en het modebewust maken van het Nederlandse publiek. Eerdere winnaars zijn Iris van Herpen, Viktor & Rolf en Marlies Dekkers.