6x Kleine musea in Nederland

Er zijn een aantal musea in Nederland met de mooiste parels in kunst en cultuur die bij velen van ons nog onbekend zijn.

6x Kleine musea in Nederland

1. Museum Voorlinden in Wassenaar

Wie geïnteresseerd is in hedendaagse kunst omringd door natuur, moet zeker een bezoek brengen aan dit museum. Er zijn in dit museum altijd prachtige, moderne tentoonstellingen die ogen doen verbazen, maar daarnaast kun je in Museum Voorlinden ook zelf onderdeel zijn van de kunst zoals het 'onderwater' staan in een zwembad. En wil je meer weten over een desbetreffende kunstenaar? Het museum beschikt over ruim 40.000 titels over verschillende kunstenaars. Na een inspirerende wandeling door het museum, kun je ook naar buiten voor een loopje. Het museum is namelijk omringd door bossen en duinen en heeft een fijne tuin.

2. Kunstmuseum No hero in Delden

Een vrije vorm van kunst ervaar je in het No Hero museum. Bewonder hier kunst uit vijf verschillende continenten die je een open en internationale visie op kunst geven. Het is een museum voor ieder wat wils, dus plan die dag vol belevenis en die je een andere kijk op de wereld geeft maar vast in je agenda!

3. Lisser Art Museum (LAM) nabij de Keukenhof 

‘In een supermarkt zet je spullen neer die je zo snel mogelijk wilt verkopen,’ aldus Jan van Den Broek die het LAM museum tussen de prachtige bloemen en planten in de Keukenhof heeft opgericht. Wie niet van boodschappen doen houdt, denkt hier na een bezoek aan dit museum misschien wel anders over. Hier ervaar je de belevenis om boodschappen te doen op een andere manier, vol plezier en je gaat dieper in op het eten en drinken dat in een supermarkt te vinden is.

4. Museum More in het Gelderse Gorssel

In dit museum kun je kennis maken met de magie van kunst, die magie komt hier namelijk tot leven. Nieuwe technieken zoals virtual reality worden gebruikt om kunst tot leven te brengen.  Museum More beschikt over een eigen collectie en wisselende tentoonstellingen die voor een realistisch beeld van kunst zorgen. Ontdek geheime kunst en laat je verbazen door stukken van verschillende kunstenaars zoals Carel Willink en Christiaan Kuitwaard.

 

5. Belvédère in Oranjewoud

Museum Belvédère werd in 2004 geopend door Prinses Beatrix en was het eerste moderne en hedendaagse kunst museum van Nederland. Kunstliefhebbers die houden van veel verschillende tentoonstellingen zijn bij dit museum aan het juiste adres. Het museum toont een collectie kunstwerken van belangrijke Friese schilders als Jan Mankes, Thijs Rinsema en Gerrit Benner.

6. Moco Museum in Amsterdam

Het Museumplein in het hartje van de hoofdstad, is gegarandeerd een bekende plek. Maar wie kent het Moco Museum? Het museum, dat verstopt zit tussen het Van Gogh Museum en het Rijksmuseum, opende in 2016 haar duren. Er zijn hier verschillende tentoonstellingen te zien die allemaal in een modern jasje gestoken zijn. Trendy art alert!