Pop-up Museum Oud Amelisweerd

Aanstaande maandag opent Pop-up Museum Oud Amelisweerd voor de eerste keer haar deuren voor publiek. Elegance vertelt je over de daar te bezoeken tentoonstelling.

Pop-up Museum Oud Amelisweerd

Combinatie

De tentoonstelling, die luistert naar de naam 'Utrechtse Wonderkamers: door de tijd', combineert unieke objecten uit de collecties van Utrechtse kasteelmusea met hedendaagse kunst en design. Zo worden de vertrekken op de onderste verdieping, die gesierd worden door historische behangen wanden, ingericht met bijzondere objecten van Museum Huis Doorn, Kasteel de Haar, Slot Zuylen en Kasteel Amerongen. De unieke kunstvoorwerpen komen uit de depots van de musea en zijn zodoende nog niet eerder getoond.Naast die historische context is er ook aandacht voor het dialoog met hedendaagse kunst en design. Op de eerste verdieping worden namelijk kunstobjecten en –installaties geëxposeerd van onder andere Lizan Freijssen, Studio Carolijn Slottje, Darwin, Sinke & Van Tongeren en Stephan Vanfleteren.

Wil je deze combinatie van historisch en hedendaags bewonderen? Het Pop-up Museum Oud Amelisweerd is geopend op woensdag tot en met zondag, van 12.00 tot 17.00 uur. Voor meer informatie, klik hier