Wat Olivia Colman allemaal moest leren voor The Crown

Het succes van de royaltyserie The Crown is dat álles tot in de puntjes toe is verzorgd. Er is over alles nagedacht. Af en toe lijkt het ook alsof we onszelf in de koninklijke kamers bevinden. Zó echt. Dat alles zo perfect mogelijk moet, weet actrice Olivia Colman - zij vertaalt de rol van koningin Elizabeth in seizoen 3 - maar al te goed.

Wat Olivia Colman allemaal moest leren voor The Crown

Tijdens het derde seizoen van The Crown kruipt Olivia Colman in de huid van koningin Elizabeth, een rol die ze na twee seizoenen overneemt van Claire Foy. In een interview met de Britse Harper's Bazaar vertelt de actrice openhartig over de voorbereidingen op haar rol als de Queen. "Ik moet zitten zoals de koningin en haar accent goed overbrengen. Ik dacht dat een beetje chique accent wel goed genoeg was, maar niet dus. De koningin heeft echt een heel andere manier van praten."

Voorganger

Maar met een beetje spraakles kwam het er niet van. "Ze hebben me zelfs anders moeten leren lopen, omdat ik van mezelf nogal lomp loop.", zegt Olivia, waar wij wel een beetje om moeten griffelen. "De eerste week probeerde ik mijn voorganger Claire Foy ook een beetje na te doen en vroeg ik me af wat zij zou hebben gedaan." Het is niet gek dat de actrice tegen haar voorganger opkijkt. Ze won namelijk een Golden Globe en een SAG Award voor de rol, da's niet niks! Maar hoe dan ook, Olivia Colman wordt ook vast een geweldige koningin (hopelijk zonder 'lomp loopje')!