Netflix komt met nieuwe royal dramaserie: The Empress

Fan van The Crown en Bridgerton?

The Crown

Het is nog even wachten op de nieuwe seizoenen van The Crown en Bridgerton, maar ondertussen hebben we al de volgende Netflix-dramaserie in het vizier.

The Empress

Binnenkort beginnen de opnames van een splinternieuwe royal dramaserie die we niet willen missen: The Empress. Het schijnt dé nieuwe must see te worden voor iedereen die ook zo heeft genoten van de intriges, glamour en kostuums in The Crown en Bridgerton. En ook voor iedereen die vroeger wegzwijmelde bij de iconische rol van Romy Schneider, want keizerin Sissi keert met deze serie terug op onze tv-schermen.

The Empress gaat in op het veelbewogen leven van 'Sissi' – Elisabeth van Oostenrijk, de langstzittende keizerin die het land ooit heeft gekend. Een gedramatiseerde versie van haar levensverhaal kennen we al uit de bekende jaren vijftig-filmtrilogie, maar Netflix steekt het in een modern jasje.

Elisabeth van Oostenrijk

'Elisabeth wordt geportretteerd als een jonge vrouw die haar tijd ver vooruit is, die zich verzet tegen de strikte regels van de negentiende eeuw en van het hof. Ze ontmoet Franz, een keizer en koning die een enorme rol heeft gespeeld in het vormen van de moderne Europese geschiedenis', onthult de streamingsdienst over de serie. 'Tegen de achtergrond van jaloezie, intrige en machtsstrijd achter de schermen van het Habsburgse hof en de rijzende vraag naar vrijheid voor het volk, wordt de kijker meegenomen naar een schitterende fantasiewereld waarin de jonge Sissi moet vechten voor haar plek aan het hof, en om niet alleen het boegbeeld van een ondergaand keizerrijk te zijn.'

Kortom, alle ingrediënten voor een goede portie royal drama geven acte de présence. Wij zitten er alvast klaar voor, maar het is nog niet bekend wanneer de eerste zes afleveringen van The Empress op Netflix verschijnen. We houden het in de gaten!

Kunst & Cultuur
  • Beau Monde
  • Netflix / The Crown