Prins Harry bracht ode aan zijn moeder in Afrika

Prins Harry trad vanmorgen in de voetsporen van zijn moeder, prinses Diana. Tijdens zijn royal tour door Afrika bezocht de prins een plek waar zijn moeder ooit liep.

Prins Harry bracht ode aan zijn moeder in Afrika

Landmijnen

Om het bewustzijn te vergroten van het gevaar en de prevalentie van landmijnen die nog steeds bestaan, bezocht de hertog van Sussex deze vrijdagochtend een ontmijning plek in Angola. Harry voegde zich toe bij The Halo Trust in hun werk om het gebied te helpen vrijmaken voor veilige toegang voor de lokale gemeenschap. In 1997 bezocht prinses Diana de mijnen in Angola om wereldwijde aandacht te vragen voor de crisis van landmijnen en de mensen wiens levens werden vernietigd. Twee decennia later is het gebied getransformeerd van verlaten en onbewoonbaar naar levendig met scholen en kleine bedrijven.

Verdrag van Ottawa

Het bezoek van de prinses hielp de geschiedenis te veranderen en leidde rechtstreeks tot het Verdrag tegen anti-persoonlijke landmijnen, ook wel bekend als het Verdrag van Ottawa. Samen met steun van The Halo Trust heeft Angola een duidelijk doel uit het Verdrag om tegen 2025 geen bekende mijnen meer te hebben. "Als een internationaal verbod op mijnen kan worden gewaarborgd, betekent dit, vooruitziend, dat de wereld misschien een veiligere plek is voor de kleinkinderen van deze generatie", zei de prinses destijds.