10x De mooiste royal trouwjurken

Het is vast niemand ontgaan dat prinses Beatrice volgend jaar in het huwelijksbootje stapt met haar verloofde Edo. De grote vraag is natuurlijk: wat zal de prinses dragen op de speciale dag? Daar moeten we helaas nog even op wachten, dus daarom zetten we de mooiste trouwjurken van de afgelopen jaren op een rij.

10x De mooiste royal trouwjurken

Kate, hertogin van Cambridge

De bruidsjurk van de hertogin is ontworpen door de Britse modeontwerpster Sarah Burton (van modehuis Alexander McQueen). De jurk werd pas onthuld toen ze op 29 april 2011 uit de auto stapte bij Westminster Abbey en is onze absolute favoriet in deze selectie.

Máxima, Koningin der Nederlanden

Op 2 februari 2002 trouwden Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima. Máxima's trouwjurk is een ontwerp van het Italiaans modehuis Valentino. De eyecatcher was toch wel de vijf meter (!) lange kanten sluier. Al moeten we toegeven de redactie ook weg was (nog steeds en is) van de schitterende tiara die de koningin droeg.

Madeleine, prinses van Zweden

Ook de Zweedse prinses koos voor een prachtige japon van het Italiaanse modehuis Valentino. Op 8 juni 2013 trouwde zij met financieel adviseur Christopher O’Neill in Stockholm. Leuk detail over haar jurk: deze is op het laatste moment nog ingenomen, omdat 'ie te groot bleek. 

Charlene, prinses van Monaco

De voormalig zwemster trouwde op 1 juli 2011 met de twintig jaar oudere prins Albert II van Monaco. Charlene droeg een witte jurk met een meterslange sleep van Giorgio Armani.

Meghan, hertogin van Sussex

De meest recente Koninklijke bruiloft is die van Meghan Markle en prins Harry van Sussex. Meghan droeg een prachtige jurk van Givenchy, die door de Britse Clare Waight Keller is ontworpen. Vlak voor de bruiloft, op 19 mei 2018, werd Waight Keller creatief directeur bij het Franse modehuis. De twee hebben dan ook nauw samengewerkt aan het ontwerp.

Victoria, kroonprinses van Zweden

De Zweedse kroonprinses trouwde op 19 juni 2010 met Daniel Westling. Ontwerper Pär Engsheden bedacht voor haar een crèmekleurige trouwjurk met wijde boothals en laag uitgesneden rug. O, en een vijf meter lange, afneembare sleep.

Mary, prinses van Denemarken

Frederik van Denemarken en Mary traden op 14 mei 2004 in het huwelijk. De prinses koos voor een parelkleurige satijnen jurk ontworpen door de Deen Uffe Frank. Er is ruim 300 uur gewerkt aan de jurk met de bijbehorende zes meter lange sleep.

Sofia, hertogin van Värmland (Zweden)

De Zweedse prins Carl Philip en Sofia trouwden op 13 juni 2015. De hertogin koos voor een uitlopende, kanten jurk van Ida Sjöstedt.

Letizia, koningin van Spanje

Het is al weer even geleden dat Letizia en kroonprins Felipe elkaar het jawoord gaven, maar de jurk is onvergetelijk. Het design, ontworpen door Manuel Pertegaz, is gemaakt van wit zijden, borduursels van Franse lelies en korenare in goud- en zilverdraad.

Mabel van Oranje

Wanneer iemand het heeft over strikken, denken we allemaal terug aan de jurk die Mabel droeg op haar trouwdag. De jurk, ontworpen het Nederlandse duo Viktor & Rolf, bevat maar liefst 248 strikken.