5x De leukste plekken in Wenen

Vanaf 2020 kun je met de nachttrein vanuit Amsterdam naar Wenen reizen. Genoeg reden om een bezoek te brengen aan de Oostenrijkse hoofdstad. De redactie zet de zeven leukste hotspots voor je op een rij.

5x De leukste plekken in Wenen

Wenen

Wenen is de stad van Franz Schubert, prachtige historische gebouwen, musea, koffiehuizen en talloze kerken en paleizen die een bezoek waard zijn. Niets voor niets staat de binnenstad op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Vanaf 2020 is de stad nog makkelijker te bereiken met de nachttrein vanuit Amsterdam. Deze trein zal vanaf december volgend jaar gaan rijden en het duurt ongeveer veertien uur om van Amsterdam naar Wenen te reizen. Om alvast in de stemming te komen, lees je hier alvast wat de favoriete plekken zijn van de redactie.

1. Hotel Sacher

In dit beroemde Weense vijfsterrenhotel kun je genieten van de originele Sachertorte. Dit is een chocoladecake gevuld met abrikozenmarmelade en bedekt met een laag chocoladeglazuur. Samen met een kopje koffie kan de taart worden genuttigd in het Sacher Hotel in prachtig ingerichte ruimtes.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Sacher Hotels (@sacherhotels) op

2.    Naschmarkt

Deze permanente markt middenin het centrum van Wenen verkoopt dagelijks verse vis, kruiden en noten. De markt bestaat uit tientallen kramen en meerdere eettentjes. Dit mag je niet missen bij een bezoek.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Alberto (@alberschtweiger) op

3.    Loft Bar Wenen

Deze skybar op de 18e verdieping biedt niet alleen een spectaculair uitzicht over de stad, ook kun je er genieten van een heerlijk glaasje bubbels. Het plafond van de bar is ook erg mooi, zeker in de avond of met zonsondergang.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht dat is gedeeld door @polinasero op

4.    25hours Bar

Dit is ook een mooie hotspot om te genieten van het prachtige uitzicht. De rooftopbar is gezellig ingericht met meubels die een vintage uitstraling hebben.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht dat is gedeeld door @don_maiggi op

5.    Schloss Schönbrunn

Het paleis van keizerin Sisi mag natuurlijk niet ontbreken in de lijst. Het zomerpaleis telt maar liefst 1441 kamers waarvan je een deel kunt bezichtigen. Zo kun jij je even wanen in de wereld van de Oostenrijkse keizerin. 

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Schloß Schönbrunn (@schoenbrunnpalace) op