Britse royals stappen over op namaakbont

De Britse koningin Elizabeth kiest ervoor om niet langer echt bont te dragen, maar stapt over op namaakbont. Volgens haar kleermaakster Angela Kelly bant The Queen bont volledig uit haar garderobe.
Britse royals stappen over op namaakbont

Namaakbont

De trouwe stylist van de koningin vertelt: “Wanneer hare majesteit een evenement bezoekt en het is koud, wordt er vanaf 2019 gebruik gemaakt van nepbont om ervoor te zorgen dat ze warm blijft.” Humane Society, een Britse dierenrechtenorganisatie, laat aan de media weten blij te zijn met de beslissing. Ze geven aan dat haar besluit om nepbont te gebruiken de perfecte afspiegeling is van het gevoel van het Britse publiek. Kijk hieronder even mee naar de Britse koningin en andere leden van het koningshuis gehuld in bont.

bontmuts_queen_02

Ook dierenorganisatie PETA vindt de beslissing van de koningin geheel van deze tijd: “Dit nieuwe beleid is geheel in teken van deze tijd, vooral omdat bijna 95 procent van het Britse publiek tegen het dragen van bont is.”

41126594_bsr_agency

De royals kregen de afgelopen jaren meerdere malen kritiek over het dragen van bond. Niet alleen koningin Elizabeth, maar ook hertogin Kate werd vaak gespot met bont.

bontmuts_kate

Ook de vrouw van prins Charles werd bekritiseerd om niet-diervriendelijke keuzes.

41126598_bsr_agency

Laatste nieuws