Tips om beter in slaap te komen

Lig jij ’s avonds in bed nog uren te piekeren, terwijl je gewoon lekker wilt genieten van je nachtrust? Elegance zet drie tips op een rij waardoor jij weer verandert in een schone slaapster. 

Veel mensen hebben moeite met in slaap komen. Een slecht slaapritme, stress, hormonen en ongezonde voeding, het kunnen allemaal redenen zijn waardoor jij slecht slaapt. Lees hieronder wat je kunt doen voor een betere nachtrust.

1. Gebruik essentiële oliën in je slaapkamer. 

Kalmerende geuren, bijvoorbeeld lavendel, kunnen ervoor zorgen dat je sneller in slaap valt. Je kunt olie in sprayvorm kopen, om vervolgens in de kamer en op je kussen te spuiten.

2. Verminder je schermtijd

Schermen (televisie, computer en/of smartphone) bevatten zogenoemd blauw licht. Dat blauwe licht zorgt ervoor dat je hersenen ‘aan’ blijven en jij je wakker voelt, ook als je eigenlijk moe bent. Probeer dus twee uur voordat je gaat slapen je telefoon uit te zetten en niet meer op een scherm te kijken, zodat je rustiger in slaap komt.

3. Houd een strikt ritme aan

Je lichaam went snel aan nieuwe routines. Als je laat gaat slapen, zul je dat waarschijnlijk de volgende dag, en de dag daarna weer doen. En dat komt natuurlijk niet je nachtrust ten goede. Probeer daarom eerder naar bed te gaan en lees voor het slapen bijvoorbeeld nog een boek, of doe meditatie- of ademhalingsoefeningen.

Laatste nieuws

taken

Met deze vier taken zou je iedere werkdag moeten beginnen

Je begint de dag vroeg, om vervolgens tot de lunch te verdwalen in je mailbox en niks van je to do-list af te hebben. Herkenbaar? Begin je werkdag met deze vier taken en je zult de rest van de dag een stuk productiever zijn.
Leren kledingstuk

Zo haal je kreukels uit een leren kledingstuk

Het lijkt misschien een gek idee maar ook leer kan kreukelen. Dit valt jammer genoeg niet op te lossen door er een strijkijzer overheen te halen. Maar geen paniek, wij hebben dé manier gevonden om kreukels in no time uit je favoriete leren jasje of broek te krijgen.