Meghan & Harry vieren dit jaar geen Kerst bij de Queen

Dit jaar viert baby Archie zijn eerste Kerst, maar niet samen met zijn neefjes George en Louis en nichtje Charlotte. Archie zal samen met prins Harry en hertogin Meghan een cadeau onder een Amerikaanse kerstboom uitpakken.
Meghan & Harry vieren dit jaar geen Kerst bij de Queen

Een paleiswoordvoerder bevestigt dat Harry, Meghan en Archie dit jaar niet met de Britse Koninklijke familie Kerst zullen gaan vieren. Het drietal zal Meghan haar moeder, Doria Ragland, gaan bezoeken en daar Kerst vieren. "Het gezin gaat er even tussenuit. Tegen het einde van de maand nemen ze voor onbepaalde tijd een pauze en richten Harry en Meghan zich volledig op het familieleven. De Koningin staat volledig achter de keuze van de hertog en hertogin en steunt hun beslissing."

doria_mei_2018_anp_02

Ieder jaar nodigt koningin Elizabeth al haar familieleden op het landgoed van Sandringham om samen de Kerst te vieren. Het kerstpakje van Archie zal dus ontbreken. Echter is dit niet de eerste keer dat familieleden van de Koninklijke Familie de uitnodiging van de koningin afwijzen. Eerder deden prins William en Kate dit ook. Zij vierden destijds de Kerst bij Kate haar ouders.

Kerstviering

Maar hoe viert de rest van de familie Kerst? Je verwacht waarschijnlijk decadente lunches en minstens zo spectaculaire diners, maar eigenlijk zijn die kerstdagen op Sandringham helemaal niet zo spannend. Voormalig royal chef Darren McGrady doet een boekje open over wat hij in de keuken klaarmaakte. Zelf noemt ie het 'een beetje saai'. Volgens traditie aten jong en oud ieder jaar hetzelfde.

Darren vertelt: "Ze doen niet aan ham, gewoon traditionele kalkoen. We maakten drie kalkoenen klaar voor de koningin, één voor de kinderen in de kinderkamer en nog een paar voor de 100+ mensen die in dienst zijn, zodat iedereen een kerstlunch had." De kalkoen was immer gevuld met salie en ui of kastanje, met bijgerechten als gebakken aardappel, aardappelpuree, pastinaak en spruiten. En het dessert? Ook dáár werd nooit van de traditie geweken: Christmas pudding.

Lunch - wandeling - toespraak - buffet

Na de lunch stapt iedereen naar buiten voor een flinke wandeling op het Sandringham landgoed, waarna de afternoon tea al snel begint en de toespraak van de Queen wordt bekeken. 's Avonds is het tijd voor een buffetmenu, wat nóg uitgebreider is dan de lunch. Harrods neemt de foie gras en croute voor hun rekening en verder ontbreekt een hele Stilton kaas (met port) niet. 's Avonds draait het niet alleen om de kalkoen, maar is er ook plek voor ham.

Prinses Diana

Darren vertelt ook nog een leuke anekdote over Diana. Zij was zo gek op zijn toetjes dat ze na de lunch de keuken in kwam rennen voor een tweede ronde. Voor de ogen van de Queen durfde ze nooit om 'seconds' te vragen. De chef wist hoe dol ze erop was en zette daarom altijd wat voor de prinses opzij. Oh, the memories...

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5f699e1b90ccd', placement: 'Below Article Thumbnails', target_type: 'mix' });

Laatste nieuws