Dit zijn de drie mooiste nationale parken van Zuid-Afrika

Het spotten van wilde dieren in Zuid-Afrika staat op de bucketlist van velen. En waar kun je dat beter dan in één van de nationale parken? Naast de Big Five zijn ook de woeste kustlijnen en glooiende heuvels een bezoek waard. Nog een voordeel: de temperaturen zijn daar nu een stuk aangenamer dan hier. Inpakken en wegwezen dan maar..?

Dit zijn de drie mooiste nationale parken van Zuid-Afrika

1. Krugerpark

Misschien wel het bekendste nationale park van Zuid-Afrika: het Krugerpark. Met een oppervlakte half zo groot als Nederland huisvest het naast de Big Five ook vele andere diersoorten, zoals zebra’s giraffen, bavianen, nijlpaarden en antilopen. Naast de vijf bekende dieren, vind je hier ook de Small Five: de neushoornkever, olifantenspitsmuis, mierenleeuw, roodsnavelbuffelwever en de panterschildpad. Nergens anders ga je zoveel dieren zien.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door KrugerExplorer (@krugerexplorer) op

2. Addo Elephant National Park

Dit park staat volledig in het teken van olifanten. Het park is in 1931 opgericht als toevluchtsoord voor de elf overgebleven Afrikaanse olifanten in dat gebied. Dit resulteerde in een gigantische groei. Vandaag de dag leven er meer dan 450 olifanten in het park én de Big Five: leeuwen, luipaarden, neushoorns en buffels. Er zijn zelfs plannen om het park uit te breiden naar de oceaan. Dit zou betekenen dat je dan zelfs de Big Seven, walvissen en witte haaien, kunt spotten.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Elephants Land (@elephants_land) op

3. Tsitsikamma National Park

Is onderdeel van de populaire Garden Route en heeft een prachtige ligging aan de Indische Oceaan. Bergen bekleed met groen mos in combinatie met lianen langs rotswanden doen je denken aan een jungle. Dit vol beboste park met wordt zo nu en dan onderbroken door een zandstrand, waar je ook heerlijk kunt vertoeven.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Instagram South Africa (@instagram_sa) op