Apple’s Servant is je nieuwe favoriete bingewatch

Apple TV+ is begin november gelanceerd en gestaag vinden we er steeds meer must see’s. De nieuwste verslaving is Servant, een thriller van M. Night Shyamalan
Apple’s Servant is je nieuwe favoriete bingewatch

De reacties waren zelfs zo goed dat Apple de serie al meteen heeft uitgebreid met een tweede seizoen. De serie is geproduceerd en deels geregisseerd door Shyamalan en geschreven door Tony Basgallop (Hotel Babylon, 24).

Servant is een psychologische thriller dat een echtpaar uit Philadelphia volgt terwijl ze rouwen om het verlies van hun 13-weken oude baby Jericho. Het zorgt voor een scheur tussen Dorothy (Lauren Ambrose) en Sean (Toby Kebbell).Voor Dorothy’s rouwproces kiezen ze voor een levensechte pop die op Jericho lijkt. Een therapeutische behandeling – die trouwens echt bestaat – maar nogal creepy wordt. Niet alleen wanneer Dorothy iets teveel binding voelt met de pop, maar helemaal als de nieuwe nanny (Nell Tiger Free) ook doet alsof er niets aan de hand is en de pop behandelt als een echte baby.

Er meer over vertellen is zonde, maar de 10 afleveringen van ieder ongeveer 30 minuten werken zó goed dat je blijft kijken. Uiteraard zijn er de onverwachte Shyamalan-twists, maar daarbuiten is het ook gewoon een bijzondere serie over waarheid, rouw en familie. En is ‘ie soms verdomd grappig.

In de volgende Elegance lees je ons exclusieve interview met Lauren Ambrose in Londen. Hier vertelt ze alvast wat haar zo aantrok in de serie. Ambrose ken je onder meer van de HBO-serie Six Feet Under: “Ik had nog nooit met M. Night gewerkt. Hij is een meester in z’n genre en hij heeft alles zo goed in z’n hoofd als regisseur, iets wat je veel vertrouwen geeft als acteur. Daarbij was Apple een groot pluspunt in mijn keuze om voor deze rol te gaan. Ik ben sowieso erg benieuwd hoe streamingdiensten zich gaan ontwikkelen en het voelt ook wel als pionieren bij Apple, heel fris.”

Antwoorden gaf ze ons – zelfs in vertrouwen – helaas niet. “Dat is zo goed aan de serie. Je twijfelt aan alles wat je ziet. Je begint aan een aflevering, met de heilige overtuiging dat je een bepaalde mening hebt over één van de karakters. Ik weet zeker dat je die mening tien afleveringen lang nog absoluut drie keer bijstelt. Het is zeker niet op ‘play’ drukken en wegdromen, je moet je best doen bij ons!”

De rest van Ambrose’s verhaal lees je in Elegance 1, die op 6 februari in de winkel ligt.

Trailer

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=N1cOR0sRRIw[/embed]

Laatste nieuws