Terugblik jaarhoroscoop 2019: Vissen

Omdat het jaar bijna voorbij is, blikken we de komende dagen terug op onze jaarhoroscoop van 2019. Zijn de voorspellingen uitgekomen? Met dit keer de horoscoop van het sterrenbeeld Vissen (19 februari t/m 20 maart).

Terugblik jaarhoroscoop 2019: Vissen

Persoonlijk

De spirituele zoektocht die je een aantal jaren geleden hebt ingezet duurt voort, maar langzaam groei je in 2019 naar het punt dat je concreet aan de slag wil met je bevindingen. Je hebt genoeg van het navelstaren en de afzondering die je soms moedwillig hebt opgezocht. Dit jaar moet het gebeuren en wil je het hogere als het ware terugbrengen naar de aarde. Dat kan betekenen dat je het uitwerkt in je beroep of carrière, het kan ook betekenen dat je iets wil betekenen voor mensen die hulp nodig hebben. Mensen die oud, ziek, vluchteling, eenzaam of verslaafd zijn. Je voelt dat je het verschil kunt maken. En je krijgt meer voldoening van het contact met mensen in nood dan van het contact met een goddelijke bron. Misschien ben je nog even bezig met de vraag wat het precies gaat worden, maar als je het antwoord hebt gevonden, merk je dat veel persoonlijke puzzelstukjes op hun plek vallen.

Liefde

Je hebt de afgelopen jaren een enorme kans gehad om de relatie met je soulmate op een hoger plan te brengen. Misschien is je missie geslaagd en leven jullie nu samen ‘nog lang en gelukkig’. Dan kun je daar voorlopig in alle harmonie van blijven genieten. Misschien heb je juist het gevoel dat hij door je vingers is geglipt. Dat je de kans niet hebt gegrepen. Dan is het goed om te onderzoeken waarom je dat niet hebt gedaan. Wat weerhoudt jou ervan liefde te geven en te ontvangen?

Het is belangrijk dat je weet wat er mis is gegaan bij je laatste pogingen want in 2019 komen er opnieuw kansen. Misschien minder groots en minder soul to soul, maar waarschijnlijk past een nuchtere relatie veel beter bij je. Daarin vind je meer rust en kun je makkelijker jezelf zijn. En je weet dat de ander er voor je is, no matter what. Als je dat eenmaal beseft, kan je hart ineens snel schakelen en zit je in december 2019 samen met een nieuwe partner aan het kerstdiner.

Familie

De relatie met je (al dan niet biologische) moeder is altijd een speciale, in voor en tegenspoed. In 2019 is de tijd aangebroken om de kleine barrières af te breken die tussen jou en je moeder in staan. Misschien heb je lang gedacht ‘wat niet weet, wat niet deert’ of was je bang om oude koeien uit de sloot te halen. Maar je kunt steeds duidelijker voelen dat die opvatting je niet verder heeft gebracht. Spreek uit wat je op je hart hebt. Je moeder kent je zoals niemand anders en weet misschien al lang wat er speelt. Ze is waarschijnlijk opgelucht dat je deze lastige dingen ter sprake brengt, zodat jullie closure kunnen vinden en samen beginnen aan het volgende hoofdstuk. Je zult zien dat jullie band sterker en volwassener wordt. En ben je zelf moeder van een prachtige dochter? Dan gebeurt er iets vergelijkbaars en is de cirkel rond.

Carrière

Droom je al jaren van die ene, fantastische baan? Dan is 2019 is op carrièregebied jouw jaar. Wrijf maar over de olielamp en doe een wens, de kans is groot dat hij uitkomt. Natuurlijk kun je het lot een handje helpen door te zorgen dat je op de juiste momenten wordt voorgesteld aan de juiste personen, maar dan is er ook niets meer dat jou kan tegenhouden op de weg naar eeuwige roem, erkenning of rijkdom. Jupiter beweegt door je carrièrezone en helpt je op ondenkbaar veel manieren.

Het kan zelfs gebeuren dat je tegelijk de aangewezen kandidaat bent voor twee topbanen. Dan wordt het nog moeilijk kiezen. Laat je hart de doorslag geven. Verder kan er iemand in je leven verschijnen die erg goede loopbaanadviezen voor je heeft. Denk bijvoorbeeld aan een coach of goede vriend die er kijk op heeft. Zelden kun je uitkijken naar zo’n positief jaar wat betreft je werkzaamheden.