4 x meubeltrends die je niet wilt missen in 2025

Inclusief een flinke dosis interieurinspiratie! 

meubeltrends

Laat jij ook eens in de zoveel tijd een frisse wind door je interieur waaien? Dan hebben we goed nieuws: de meubeltrends voor 2025 beloven een spannende mix van stijl en innovatie die je interieur echt naar een hoger niveau zullen tillen! Van Japanse en Scandinavische invloeden, tot natuurlijke kleurenpaletten, we zetten de vier meest opvallende trends voor je op een rijtje.

1. Hout, hout en nog eens hout

In 2025 wordt hout (wederom) een steeds populairder materiaal als het gaat om interieur. Dit zien we niet alleen bij tafels, maar ook bij stoelen. Deze eveneens Scandinavische trend is zo populair omdat 'ie veel warmte toevoegt aan je interieur. Door eetkamerstoelen met houten frames te combineren met een houten tafel, creëer je een prachtig totaalplaatje dat barst van de sfeer. Neem bijvoorbeeld deze geweldige stoelen van Westwing:

2. Variatie in frame kleuren

Lange tijd waren banken, eetkamerstoelen en fauteuils vooral verkrijgbaar met zwarte of RVS frames. Dat verandert nu – eindelijk. Steeds meer stoelen krijgen frames in meer verrassende kleuren zoals donkergrijs, lichtgrijs en beige. Kies bijvoorbeeld voor een donkergrijs frame wanneer je zwart net wat te hard vindt, of geef je interieur een Scandinavische look-and-feel door voor lichte, frisse kleuren te gaan. Of, voor wie écht met kleur wil experimenteren, kies eens voor een rood frame:

3. Tinten uit de natuur

Hoewel ook het gebruik van kleur populair blijft, vormen bruin- en natuurtinten de basis bij de meeste mensen thuis. Van banken en gordijnen, tot accessoires en wandbekleding, natuurtinten zijn gewoon zo makkelijk te combineren met andere kleuren. Geen fan van bruin en beige? Voor wat extra kleur kun je ook gaan voor een eye catching meubelstuk in olijfgroen, oranje of donkerblauw, ook dit zijn namelijk kleuren die in de natuur voorkomen!

4. Elementenbanken

Wellicht ben je al in het bezit van één, maar ook in 2025 zullen elementbanken weer razend populair zijn. Deze banken zijn volledig gestoffeerd tot de grond en zijn uitermate geschikt om lekker op te loungen.

Het leuke aan elementbanken is dat je ze kunt aanpassen. Zo kun je elementen verwisselen, verplaatsen of zelfs bijbestellen. Daarnaast kun je variëren met stoffen en kleuren per element, wat een speels effect geeft en de bank tot hét stralend middelpunt van de zithoek maakt.

Lifestyle
  • TMC Wonen
  • Adobe Stock