Optimaal genieten onder de Bonairiaanse zon bij Harbour Village Bonaire

De perfecte uitvalsbasis om geheel tot rust te komen.

Harbour Village Bonaire

Ben jij bezig met het plannen van een zonovergoten vakantie op het prachtige Bonaire, en wil jij jezelf helemaal in de watten laten leggen? Zoek dan zeker niet verder. Bij Harbour Village Bonaire zit je namelijk meteen op de juiste plek.

Bonaire: de perfecte uitvalsbasis

Anno 2024 is het niet meer dan normaal om jezelf eens een solotrip te gunnen. En waar kan dat nou beter dan op het zonnige Bonaire? Het eiland is naast de kristalheldere wateren, tropische palmbomen en gezellige dorpjes, ook nog eens de perfecte uitvalsbasis voor solo reizigers.

Harbour Village

Ben jij nou écht op zoek naar de rust en ontspanning tijdens je reis? Dan is Harbour Village in hartje Bonaire de plek voor jou. Het resort focust zich met name op de persoonlijke aandacht en intieme sfeer, waardoor niet alleen solo reizigers, maar ook andere vakantiegangers optimaal kunnen genieten.

Het exclusieve beach retreat heeft suites direct gelegen aan het strand, de jachthaven of middenin de tropische tuinen. En dat allemaal op een steenworp afstand van het witte zandstrand en de helderblauwe zee. Harbour Village is dan ook niet alleen het meest luxe resort van het eiland, maar ook het enige privéresort met een privéstrand op Bonaire. Het heeft dan ook niet voor niets de titels 'Hotel of the year 2024 in de Caribbean' en 'Bonaire's leading hotel' in de wacht weten te slepen.

Het oudste beschermde onderwaterpark ter wereld

Daarnaast is Harbour Village van nog veel meer markten thuis. Er is namelijk genoeg te doen, waardoor jij het maximale uit je bezoek aan Bonaire kunt halen.

Bonaire staat bekend als het paradijs voor duikers en snorkelaars. Op deze manier ontdek je namelijk niet alleen alle prachtige plekken aan de grond, maar ook de verborgen parels in de betoverende onderwaterwereld van het eiland. Er zijn dan ook meer dan 85 duiklocaties van wereldklasse te vinden, waaronder de beroemde plekken Hilma Hooker, 1000 Steps en Salt Pier. Om je ervaring nog unieker te maken, biedt Harbour Village je verschillende duikcursussen in hun professioneel duikcentrum – voor beginners én gevorderden. Perfect voor solo reizigers die de onderwaterwereld op eigen tempo willen ontdekken.

Ontdek de magische onderwaterwereld van Bonaire op één van de vele duiklocaties op het eiland.

Verken alle magische plekken van het eiland

Wie het toch liever boven water houdt, is er ook genoeg te doen. Zo kun je op talloze manieren het prachtige eiland en haar natuur verkennen. Breng bijvoorbeeld een bezoekje aan het Washington Slagbaai National Park of het magische Gotomeer welke bekendstaat om zijn roze flamingo's.

Struin langs de dorpjes en maak kennis met de lokale specialiteiten

Wanneer je op solo reis bent, is de vrijheid die je hebt een stuk groter. Je hoeft immers met niemand anders rekening te houden. Ga daarom ook geheel op je eigen tempo op bezoek in de hoofdstad Kralendijk of Rincon, het oudste dorp van Bonaire, en geniet van de authentieke charme van het eiland. Ontdek de typische Bonairiaanse gewoonten en de oude geschiedenis van het eiland. Maak kennis met de locals en proef alle lokale gerechten zoals Stoba – een traditionele stoofschotel met vlees en groenten, of probeer de verse visgerechten uit. Er is van alles te doen!

Maar dat is nog niet alles! De stranden van Bonaire zijn namelijk ook zeker een bezoekje waard. Zo heb je er Lac Cai, een lagune gelegen tussen zee en mangrove, wat bekend staat om de 'oase van rust' die je er ervaart wanneer je er een bezoek brengt. Zo kun je er heerlijk relaxen op het strandje, fantastisch snorkelen én genieten van het mangrovebos.

Tegenover Lac Cai ligt Sorobon, een ander leuk plekje op Bonaire welke bekend staat als een populaire highlight op het eiland. Lac Cai heeft een erg ontspannen vibe. Je kunt er heerlijk eten in de lokale strandtentjes, genieten op het zandstrand en zelfs windsurfen in de lagune.

Zoek jij het liever hogerop? Dan is uitkijkpunt Seru Largu een plekje die jij moet bezoeken tijdens je verblijf op Bonaire. Seru Largu is de op drie na hoogste berg van Bonaire, waar je een prachtig uitzicht hebt op Kralendijk.

Trek je je na een dag slenteren over het eiland terug op het resort? Sluit je avond dan geheel in stijl af bij restaurant La Balandra, gevestigd in een antiek Spaans schip gelegen aan de steiger waar je een prachtig uitzicht hebt op de zee.

Heerlijk dineren aan de helderblauwe zee bij restaurant La Balandra.

Full-service spa

Ook de spa van Harbour Village is een dienst die zeker niet mag overgeslagen worden tijdens je bezoek aan het resort. Zet jezelf op nummer een en kies voor een ontspannen massage of juist een heerlijke gezichtsbehandeling. Alles is mogelijk in de full-service spa, zolang jij jezelf maar dat ene stukje extra aandacht geeft tijdens je verblijf.

Kom heerlijk tot rust in de full-service spa.

Al met al is Bonaire dus de perfecte uitvalsbasis voor solo reizigers die het eventjes over een hele andere boeg willen gooien. Op het eiland staat ontspanning, rust en zelfzorg op nummer één, waardoor Harbour Village de juiste plek is om geheel tot rust te komen tijdens je solo trip.

Reizen
  • Harbour Village Bonaire