Voor zon, zee en strand vlieg je nog wél naar het Caribisch gebied

Reizen wordt sterk afgeraden door het kabinet. Tot onze vreugde met de uitzondering om Curaçao te bezoeken. Er is een maximaal aantal van 20.000 bezoekers per maand vastgesteld en iedereen houdt zich goed aan de veiligheidsmaatregelen. Toe aan een escape? Support de toeristenbranche en ga erop uit!

Voor zon, zee en strand vlieg je nog wél naar het Caribisch gebied

Optimaal genieten

In de winter is curaçao met gemiddeld 28 graden en vele zonnestralen een heerlijke vakantieplek. De fantastische restaurants, azuurblauwe zee, relaxte sfeer en ontelbare activiteiten dragen hier ook aan bij. Verruil de wekelijkse boswandeling in je woonplaats voor een wandeling door het kleurrijke en historische Willemstad of spring in het diepe en bezoek de adembenemende duikplekken. De horeca sluit, op dit moment, om 22.00 uur. Dit keer geen feesten en happy hours, maar wel tijd om uitgebreid te tafelen onder het genot van een goed glas wijn en de ondergaande zon.

Safe and sound

Of het wel verstandig is om het eerste de beste vliegtuig te pakken naar dit tropische oord? Het aantal besmettingen is onder controle en de bevolking is ervan overtuigd dat ze de bezoekersaantallen aankunnen. Sinds de heropening van het eiland voor toeristen gelden er, sinds 1 juli, extra maatregelen en zijn er overal hand sanitizers beschikbaar. Zo zijn er maximaal 20.000 toeristen per maand toegestaan, dient iedere reiziger binnen 72 uur vóór vertrek een PCR-test te doen, de negatieve test te uploaden en gedurende de reis bij zich te dragen. Ook moet iedere reiziger een Passenger Locater Card invullen. Er wordt regelmatig contact met je opgenomen om je gezondheid te monitoren. Verder wordt het aangeraden om twee meter afstand houden. Niet mogelijk? Draag dan een mondkapje. Zo is een fijne vakantie toch nog mogelijk.

Alle hotels en restaurants staan te popelen om jou met open armen te ontvangen. Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Neem dan regelmatig hier een kijkje of download de lokale Dushi Stay-app. Beschikbaar in de App en Google Play store.

Reizen
  • Lotte van Zijl