Geweldig: zo maak je je oven schoon terwijl je slaapt

Een kind kan de was doen!

Woman cleaning oven

We gaan er niet omheen draaien: het schoonmaken van de oven is gewoon een rotklus. Gelukkig wordt het je nu wel héél makkelijk gemaakt!

Oven schoonmaken

Het is natuurlijk het beste om de oven iedere keer na gebruik even schoon te maken. Zo voorkom je dat vuil en etensresten zich gaan opbouwen die je er later niet meer zo makkelijk af krijgt. Echter gaat het in de praktijk vaak anders en heb je niet altijd zin in zo’n schoonmaakbeurt. Het vervelende gevolg is wel dat de oven een stuk moeilijker schoon te krijgen is wanneer dat al een tijdje niet is gebeurd. Althans, tot we deze tip van TikTok-gebruiker Mama Mila tegenkwamen.

Schoonmaken terwijl je slaapt

Het klinkt misschien te mooi om waar te zijn: de oven schoonmaken terwijl je slaapt. Toch is het echt mogelijk. Mila brengt een mix van verschillende producten aan op en in haar oven, vlak voordat ze gaat slapen. Terwijl de vrouw lekker ligt te snurken, kan het schoonmaakmiddel een nachtje in de oven trekken. Et voilà, de volgende ochtend is de oven weer blinkend schoon!

@mama_mila_ Oven cleaning made easy ✨ follow for more home tips and tricks ✨ #cleaningtiktok #cleaninghacks #homehacks #homerefresh #cleaningtips ♬ I'm So Pretty - chunkymonkeeyy

Zo ga je te werk

Om te beginnen maak je een combinatie van baking soda, afwasmiddel en water. “Om je oven schoon te maken terwijl je slaapt, heb je een theelepel baking soda, een eetlepel afwasmiddel en een klein beetje water nodig”, legt de TikTokker uit. “Mix deze ingrediënten met elkaar tot je een pasta-achtige substantie krijgt en breng vervolgens een dunne laag hiervan aan in je oven. Wanneer je de volgende dag wakker wordt, haal je een doekje door je oven en verwijder je de pasta.”

Om het helemaal af te maken, adviseert de vrouw om nog wat witte azijn door de oven te sprayen. “Zodat je zeker weet dat al het vuil en vet weg is.” Makkelijk, toch?

Bron: Tips en Weetjes | Beeld: Adobe Stock