Swingen maar: dit is het nummer van Joost Klein voor het Eurovisie Songfestival

Song release Joost Klein Europapa

Vanavond heeft Joost Klein in samenwerking met Arjen Lubach zijn inzending voor het Eurovisie Songfestival onthuld. Met Europapa staat Joost in mei in Malmö.

Europapa

Vorige week werd al aangekondigd dat de onthulling van Joost Kleins Songfestivalinzending vandaag zou plaatsvinden. In een eenmalige uitzending van de MiddagAvondshow met Arjen Lubach is het nummer zojuist voor het eerst aan de wereld getoond. Ook is de officiële videoclip uitgebracht.

Zoals we van Joost Klein gewend zijn, is Europapa een aanstekelijke mix met een hoog nineties party-gehalte met invloeden van dj Paul Elstak en een zoete vlaag nostalgie. Het nummer is een brief aan z’n vader, die hij op heel jonge leeftijd heeft verloren.

Bij z’n binnenkomst in de studio laat Joost meteen weten dat hij er ontzettend veel zin in heeft. “Eindelijk, ik ben er!” brult hij aan tafel bij Lubach. Hierna geeft hij wel meteen toe dat er héél veel emoties door hem heen gaan.

Daarnaast is Joost niet alleen op muzikaal vlak een grote creatieveling, maar onthult hij dat hij z’n felblauwe (of pardon: Europapa-blauwe) pak zelf ontworpen heeft. Wie weet wat voor Klein Couture we dus in Zweden gaan zien!

Chantal Janzen deelt het geheim achter haar Songfestival-jurk

Joost Klein

Voor het grote publiek zal Joost Klein misschien geen héél bekende naam zijn, maar onder de jongere generaties is hij razend populair. Zo is zijn optreden op Lowlands afgelopen jaar inmiddels al bijna een miljoen keer bekeken. Ook werd hij eerder dit jaar nog beloond met de Popprijs, en kan hij bij onze oosterburen ook op een hoop populariteit rekenen.

Daarnaast ken je Joost wellicht van zijn Songfestival-campagne. De beste man is namelijk al maandenlang actie aan het voeren om naar Malmö te mogen. En laten we eerlijk zijn: dat oprechte enthousiasme is ontzettend verfrissend.

Songfestival

Eurovisie-enthousiastelingen (zoals de Beau Monde-redactie) hebben vandaag een drukke dag. Naast de release van Europapa onthulden namelijk ook Zwitserland en Cyprus hun inzendingen. Om 01.00 Nederlandse tijd verschijnt vannacht bovendien het nummer Dizzy van de Britse zanger Olly Alexander.

In Malmö moet Joost zich eerst in de halve finale bewijzen die op 9 mei plaatsvindt. Daar mag hij in het tweede deel van de show optreden om mee te dingen naar een plekje in de Grand Final op 11 mei. Wij gokken dat dit he-le-maal goed moet komen. Joost Klein, droom groot!

Bron: Beau Monde | Beeld: NL Beeld