Geruchtenmolen draait op volle toeren: wat is er echt met Kate Middleton gebeurd?

Kenners laten er verschillende theorieën op los.

Royals Attend Together At Christmas Carol Service

Begin dit jaar werd plotsklaps bekendgemaakt dat Kate Middleton een ingrijpende operatie had ondergaan. Sindsdien hebben we haar niet meer gezien. Nu prins William deze week afwezig was op een belangrijke afspraak vanwege ‘persoonlijke omstandigheden’, draait de geruchtenmolen op volle toeren: wat is er nou eigenlijk écht met Kate aan de hand?

Operatie

Op eerste kerstdag werd Kate Middleton voor het laatst gezien, voordat ze op 16 januari onder het mes zou gaan.

Bijna twee weken lang moest de prinses in het ziekenhuis verblijven en inmiddels is ze volgens het Britse koningshuis thuis verder aan het bijkomen. Verdere details worden door The Firm under wraps gehouden, maar het herstel van de hoogheid zal nog zeker enkele weken op zich laten wachten. Social media is inmiddels een broedplaats van speculaties en complottheorieën geworden.

Speculaties

In een viral post op X (voormalig Twitter) trekt een gebruiker het verhaal in twijfel, omdat ze na haar bevallingen altijd direct weer in het openbaar verscheen. Dit plotselinge lange herstel en gebrek aan informatie zou volgens hem verdacht zijn. "Je vertelt me ​​dat Kate Middleton – dezelfde vrouw die slechts enkele uren na de bevalling buiten het ziekenhuis poseerde als een supermodel – plotseling maanden van herstel nodig heeft voordat ze haar gezicht laat zien? En de Britse pers respecteert nu op magische wijze haar privacy? Dit klopt niet", luidt het bericht.

Zorgwekkend

Door de Spaanse journalist Concha Calleja ging de geruchtenmolen pas echt draaien. Zij claimde in haar tv-programma dat Kate's toestand ernstiger was dan publiekelijk werd gemaakt. Calleja beweerde inside information te hebben waaruit bleek dat de toestand van Kate zorgwekkend was en ze vanwege complicaties na de operatie in een medisch geïnduceerde coma moest worden gehouden. Kensington Palace liet direct weten dat er niets waar was van dit verhaal, maar niet iedereen is overtuigd.

Fotografen hebben hun best gedaan om Kate te spotten tijdens haar vertrek uit het ziekenhuis, maar er was geen spoor te bekennen van de prinses. Ook niet van familie of vrienden die haar bezochten, op William na. Toen Koning Charles geopereerd werd, was dit een heel ander verhaal. Ook de kinderen en ouders van Kate zijn sinds december niet meer gezien.

Persoonlijke omstandigheden

Dat prins William deze week een belangrijke herdenkingsdienst heeft afgezegd vanwege ‘persoonlijke omstandigheden’, heeft ook niet geholpen. Zijn plotselinge afzegging zorgde voor opgetrokken wenkbrauwen bij menig royalty-kenner. Dat hij zo abrupt cancelt, moet wel een héél goede reden hebben, toch? Er werd echter met geen woord gerept over de redenen achter Williams afzegging.

Tot nu toe spreekt Kensington Palace de geruchten nog altijd tegen. Zo deelde het Britse hof dat Kates herstel ‘goed’ verloopt. Fans van het koningshuis hopen ondertussen maar op één ding: meer duidelijkheid. Wij hopen vooral dat alles goed gaat met Kate. To be continued...

Bron: Beau Monde, Mint, The Tab | Beeld: NL Beeld