Kate Middleton in ziekenhuis na buikoperatie

Dat maakt Kensington Palace bekend.

Het zal even duren voordat we Kate Middleton weer en public zien verschijnen. De prinses ligt in het ziekenhuis na een buikoperatie. Dat maakt Kensington Palace bekend.

Afwezig

Sinds haar verschijning bij allerhande royal kerst-uitjes in de decembermaand hebben we Kate niet meer gezien. Kensington Palace maakt vandaag bekend dat haar afwezigheid nog even zal voortduren. De prinses heeft namelijk een succesvolle buikoperatie ondergaan, en moet daarvan tien tot veertien dagen herstellen in het ziekenhuis.

Verklaring Kensington Palace

“Hare Koninklijke Hoogheid De Prinses van Wales werd gisteren opgenomen in de London Clinic voor een geplande buikoperatie. De operatie was succesvol en de verwachting is dat ze tien tot veertien dagen in het ziekenhuis zal blijven”, laat Kensington Palace weten in een verklaring. “De Prinses van Wales waardeert de belangstelling die deze verklaring zal wekken. Ze hoopt dat het publiek haar wens zal begrijpen om zoveel mogelijk normaliteit voor haar kinderen te handhaven.”

Updates

Omdat Kate haar wens is dat haar persoonlijke medische informatie privé blijft, zal Kensington Palace alleen updates geven over haar herstel wanneer er belangrijke en nieuwe informatie is. “De Prinses van Wales wil haar excuses aanbieden aan alle betrokkenen voor het feit dat ze haar aanstaande afspraken moet uitstellen. Ze kijkt ernaar uit om zo snel mogelijk zoveel mogelijk mensen weer te ontmoeten”, sluit Kensington Palace het statement af.

Gelukkig weet het hof te melden dat de operatie geslaagd is en dat het naar omstandigheden goed gaat met de prinses. Uiteraard hopen we dat Kate alle tijd en rust neemt om goed te herstellen.

Bron: Beau Monde | Beeld: NL Beeld