Nicole Kidman: 'Ik geef niets om de schoonheidsidealen van Hollywood'

En zo is het maar net.

Nicole Kidman (56) draait al heel wat jaren mee. Maar het Hollywood-wereldje heeft haar absoluut niet veranderd, vertelt ze in de podcast Something To Talk About.

Tiener-keuzes

De Australische actrice mag dan wel boven de 50 zijn, ze wordt nog altijd gespot in outfits die weinig aan de verbeelding over laten. Zo verscheen ze afgelopen weekend in een spraakmakende jurk van Atelier Versace op de New York première van haar nieuwe Amazon Prime serie Expats.

En ze is voorlopig niet van plan om daar mee te stoppen, omdat anderen er een mening over hebben. "Ik maak opmerkelijke en gekke fashion keuzes. Ik noem het tiener-keuzes, omdat ik niet over de consequenties nadenk", legt ze uit. "Anderen moeten me vaak waarschuwen voor de gevolgen van mijn keuzes, omdat mijn brein daar gewoon niet op die manier over nadenkt."

Mening van anderen

Nicole legt uit dat ze haar kledingkeuzes baseert op hoe ze zich voelt, en niet op wat anderen er mogelijk van vinden. "En dat wil ik graag zo houden, want anders ga ik me zorgen maken over de mening van vreemden", zegt ze. "Ik vraag mensen ook nadrukkelijk om niet te zeggen wat ze er van vinden, omdat ik het niet wil weten. Het zal er alleen maar voor zorgen dat ik me ga aanpassen."

Echte schoonheid

Een insider laat aan Daily Mail weten: "Ze vindt het belangrijk dat vrouwen trots zijn op hun lichaam. Ze schaamt zich er niet voor en lacht over de kritiek die ze krijgt op haar gewaagde keuzes. Ze laat zien wat schoonheid echt is en dat je geen 20 hoeft te zijn om sexy te zijn."

Bron: Daily Mail | Beeld: NL Beeld