De aankoop van jouw droomauto: let op de verzekering

Aha!

Droom jij ook al van kleins af aan om in zo’n leuke Mini Cooper rond te rijden? Of ga je liever voor een Fiat 500, of toch voor een classy Mercedes? Een auto aanschaffen is een spannende, maar erg gave gebeurtenis; een echte mijlpaal. Bij de aanschaf van een nieuwe auto, of het nu gaat om een nieuwe auto of een occasion, is jouw autoverzekering afsluiten een vereiste. Wil jij graag weten waar je op moet letten bij het afsluiten van een verzekering wanneer je een nieuwe auto gaat kopen? Hier wordt het besproken: van het kiezen van een geschikte verzekering tot het vinden van een goedkope verzekering. 

De autoverzekering: een essentieel onderdeel als auto-bezitter 

Bij de aanschaf van een auto moet je een verzekering afsluiten, omdat je anders een groot probleem kunt hebben bij schade of diefstal. Een geschikte verzekering kiezen kan lastig zijn, aangezien er veel opties beschikbaar zijn. Bovendien wil je waarschijnlijk geld besparen op jouw autoverzekering. De goedkoopste verzekering is de WA-verzekering, die tevens verplicht is. Daarnaast kun je kiezen voor een Beperkt Casco of een All Risk verzekering, elk met een verschillende dekking. Auto's die tussen de zes en twaalf jaar oud zijn, worden meestal Beperkt Casco verzekerd, terwijl nieuwe auto's vaker een All Risk verzekering hebben. De keuze hangt natuurlijk af van jouw voorkeur. Klik hier als je meer wilt weten over welke verzekering bij jou past en hoe je een goedkope autoverzekering kunt afsluiten. 

Hier let je op bij het uitkiezen van de verzekering 

Naast het kiezen voor een extra Beperkt Casco of All Risk verzekering, zijn er andere factoren waar je rekening mee moet houden. Natuurlijk wil je geen extreem hoge premie, maar je wilt natuurlijk wel dat jouw nieuwe auto goed verzekerd is. Door rekening te houden met de hoeveelheid kilometers die je wilt gaan maken, kun je bijvoorbeeld al een goedkopere premie krijgen: wanneer je verwacht weinig kilometers te maken, zal de premie omlaag gaan. Uiteraard spelen schadevrije jaren ook een grote rol. Hoge schadevrije jaren betekent een lage premie. Ook de hoogte van je eigen risico speelt een rol bij de premie: een hoog eigen risico leidt tot korting op de premie. De laatste factor die invloed heeft op de hoogte van de premie zijn eventuele aanvullende verzekering. Denk hierbij aan een rechtsbijstandverzekering, pechhulp, of een inzittendenverzekering. Door op deze factoren te letten kun jij een verzekering kiezen die bij je past.  

 Beeld: Adobe Stock