Horoscoop terugblik: dit was het jaar van de Tweelingen

Wat hadden de sterren dit jaar in petto?

Het nieuwe jaar staat voor de deur en dus vind je in de laatste Elegance van het jaar weer de Enige Echte Grote Jaarhoroscoop. Maar, eerst gaan we traditiegetrouw terugblikken op de jaarhoroscoop van 2022, zodat je kunt kijken of-ie is uitgekomen. Hieronder lees je wat 2023 voor Tweelingen (21 mei t/m 21 juni) in petto had.

Het jaar van de Tweelingen

Er is veel aan de hand in het teken Waterman, dat net als jij een luchtteken is. Dat raakt daarom ook jouw persoonlijke leven. Saturnus staat daar tot 10 maart en stimuleert je verlangen om iets nieuws te gaan leren. Een nieuw gebied te doorgronden. Niet omdat je er carrière mee zou kunnen maken, al is dat niet uitgesloten, maar vooral omdat jij behoefte hebt aan meer kennis, meer onderbouwing bij het volgen van je innerlijke kompas. Je gelooft ergens in of bent al heel erg betrokken bij een bepaald onderwerp, maar je ontdekt gaandeweg dat je behoefte hebt aan een fundament. Daarmee kom je beslagen ten ijs in discussies met anderen.

Van 24 maart tot en met 10 juni bevindt Pluto zich in Waterman, wat de behoefte nog eens intensiveert. De komende jaren brengt hij daar door en dat kan je liefde en interesse voor een bepaald onderwerp omturnen in een obsessie, waardoor je uiteindelijk een soort goeroe of expert wordt. Het pad ernaartoe zal echter niet alleen maar makkelijk zijn. Verder is Jupiter in Stier een inspiratie om meer spiritualiteit in je leven te ervaren. Je zou je kunnen aansluiten bij een spiritueel gezelschap, waar je – wederom – veel nieuwe dingen leert. Tegelijk geniet je ook meer en vaker van momenten van afzondering en stilte, momenten in de natuur. Die kunnen je vervullen van een enorm geluksgevoel.

Tekst: Hanny Roskamp | Illustraties: Jiating Liu via Inkling Illustrations