Een ultiem kerstgevoel op tafel creëer je zo

It's beginning to look a lot like... Christmas!

De laatste en tevens gezelligste maand van het jaar is alweer aangebroken. Nu december zijn intrede heeft gedaan, verandert alles langzaamaan in gezellige kerstsferen. Tijdens de feestdagen schittert dan ook bijna alles – met als stralende middelpunt de eettafel natuurlijk. Laat de feesttafel dit jaar extra opbloeien met de kerstcollectie van bloomon. Van sfeervolle kerstboompjes en luxe kransen tot sprankelende bossen in feestelijke kleuren: de online shop van bloomon is dit feestseizoen rijkelijk gevuld met de mooiste floral gifts.

Stralende middelpunt

Het stralende middelpunt van de feestdagen is natuurlijk de eettafel. Hier kom je samen om te genieten van een heerlijk diner of een uitgebreide brunch, maar ook om verhalen uit te wisselen en te lachen. Wat je stijl ook is – warm Scandinavisch, modern en kleurrijk óf juist traditioneel – laat de feesttafel dit jaar extra opbloeien met de kerstcollectie van bloomon!

Verse bloeiers

Een verrukkelijk braadstuk en in rode wijn gestoofde peertjes staan extra mooi op de eettafel naast een vers boeket. Pronk tijdens de feestdagen met een lage bos – bijvoorbeeld gevuld met heerlijk geurend eucalyptus, rode Ilex-besjes en elegante Scabiosa – in het midden van de tafel. Deze bos heeft precies de juiste hoogte om elkaar aan te kijken terwijl je nipt van een kerstcocktail. Liever een groot boeket? Ook dat kan als je een riante eettafel hebt. Plaats 'm aan het uiteinde zodat iedereen de bloemen goed kan bewonderen. Tip: haal één van de groene takken uit het boeket. Verdeel die tak in kleine takjes en bind deze vast om een chic servet met een stukje touw. Bovendien zijn de feestelijke boeketten ideaal om speciale momenten te vieren én om meer te geven dan de standaard kerstkaart.

Holly Divine €39,95 (bloomon).

Minivaasjes met een groots effect

Geheid een succes: je favoriete bloemen, zoals rozen en Chrysanthemums, samen met wat kerstgroen in speelse minivaasjes op tafel. Maak gebruik van een thema om het elegant te houden en te zorgen voor een rustig ogend geheel. Ga bijvoorbeeld voor allemaal glazen minivaasjes of gebruik bloemen in een ton-sur-ton kleurenpalet.

Tafelkrans: altijd-goed-klassieker

Gemaakt van het allermooiste kerstgroen of juist van droogbloemen. Wat je favoriet ook is, tafelkransen zijn superleuk om mee af te tellen tot de kerst. Plaats 'm tijdens een feestmaal prominent in het midden van de tafel en pas de rest van de decoratie hierop aan. Nieuwe kaarsen op de krans plaatsen kan natuurlijk, net als daarom heen in bijvoorbeeld stijlvolle waxinelichthouders of in kandelaars. Met je allermooiste glaswerk, chique borden en glanzend bestek maak je het helemaal af.

Merry Colours (bloomon).

In één keer klaar

Ben je geen decoratiewonder? No worries. Het enige wat jij nodig hebt, is de bloomon Feast. Dit kunstwerk van bloemen is gemaakt om dé showpiece van de feesttafel te zijn. Dankzij luxe rozen, elegante lelies en frivole asparagus takken die sierlijk over de tafel vallen, heb je niets meer nodig om indruk te maken op je gasten.

Bron en beeld: bloomon