Hello 00's: de Upper East Side Coupe komt helemaal terug

De 00's-coupe maakt een comeback.

Ben jij opgegroeid in de 00's? Dan is de populaire serie Gossip Girl je waarschijnlijk niet ontgaan. In de serie volgden we Serena van der Woodsen en Blair Waldorff in hun upper class leven in Manhattan. Naast al het drama in de serie, waren we vooral weg van alle geweldige looks. En precies daarom komt de Upper East Side Blonde coupe weer helemaal terug.

Gossip Girl

Serena van der Woodsen (Blake Lively) was natuurlijk – samen met bestie Blair Waldorff (Leighton Meester) – de koningin van de Upper East Side. En hoewel de stijlen van de twee super uiteenlopend waren, waren de twee altijd perfect gematched. Maar dat is natuurlijk niet het enige waar de twee bekend om stonden.

Zo had Blair het met name van haar vurige innerlijk en prachtige uiterlijk, en had Serena het van haar lieflijke karakter en haar blonde lange lokken. En met name dat laatste komt nu weer helemaal terug.

It girls

Serena kenmerkte zich met name door haar mooie lange blonde lokken. Zo had haar haar altijd een prachtige slag met subtiele highlights in een boho glamourachtige stijl. Het is dus niet zo gek dat de Upper East Side Blonde de signature coupe werd voor de ‘it girls‘ rond de 00’s.

Hoe creëer je de Upper East Side Blonde?

Om de Upper East Side Blonde te creëren is het van belang dat er geen scherpe overgang is bij de wortels van het haar, zo adviseert celebrity hairstylist Ursula Stephen. De tinten die moeten worden gebruikt moeten warm en luxueus aanvoelen (denk aan: goud, honing en beige) in plaats van koude tinten. “We zijn afgestapt van ‘bij de wortel bleekblond, naar meer old money honingtinten die wat ‘vrijer’ worden toegepast op het haar.”

Zo style je de coupe

Hoewel de Upper East Side Blonde in de 00’s een wat boho-achtige stijl had, is dat anno 2023 wel anders. Zo voelt de 2023 versie van de coupe wat meer volwassener en glanzender aan. Zie het als een extra glanzend laagje over de it girl-coupe van de 00’s.

Menig A-lister is in de ban van deze te gekke 00’s coupe die weer helemaal terugkomt. En als je goed kijkt, kun je opmerken dat deze haarstijl heel wat weg heeft van een andere stijl. Daar heeft Stephens een goede reden voor: “Het was het tijdperk dat ons de balayage gaf, doelend op de haartrend die al eerder in de jaren 90 een trend an sich was. Wij zijn in ieder geval fan!

Bron: Glamour | Beeld: Instagram, Gossip Girl