De Italiaanse bob is helemaal hot and happening

Zendaya, Hailey Bieber en een heleboel andere celebs doen het voor.

Er komt weer een nieuw seizoen aan, en dat betekent dat het misschien wel tijd is voor een nieuwe hairdo. Ben je nog op zoek naar een nieuw kapsel voor de winterse dagen? Look no further. De Italiaanse bob is momenteel helemaal hot en happening.

Haartrends

Elk seizoen vraagt om een nieuw trendy kapsel, en soms zelfs meerdere. Zo maakten we eerder al kennis met de butterfly coupe, de octopus haarstijl en de cowgirl haircut. Nu kunnen we daar een nieuwe haartrend aan toevoegen: de Italian bob. Deze coupe wordt gekenmerkt door zijn kinlengte en volume bij de aanzet. Bonuspunten als je 'm in een zijscheiding draagt. Het geheim voor de perfecte Italiaanse bob is om het er niet al te gepolijst uit te laten zien: hij komt het best tot z'n recht wanneer je je haar aan de lucht laat drogen en niet al te veel stylingproducten gebruikt.

Celebs met de Italiaanse bob

Italiaanse bob maakte zijn intrede vorig jaar al, maar sommige kapsels hebben nu eenmaal net wat langer de tijd nodig om zich tot een échte trend te ontwikkelen. Dat is inmiddels wel gelukt, want de hairdo domineert inmiddels zo ongeveer heel Hollywood.

Zo werd Zendaya onlangs met de bob gespot...

Beeld: NL Beeld

...omarmde Raye de trend al...

Beeld: NL Beeld

...en kon ook Hailey Bieber natuurlijk niet achterblijven.

Beeld: NL Beeld

Geïnspireerd? Dan is een bezoekje aan de kapper aan te raden. Met alleen een snelle schaar in je lokken ben je er namelijk niet. Vaak wordt de Italiaanse bob in laagjes geknipt én bevat deze een pony die opzij valt. Echt een klusje voor de expert, dus. Vooral als je een ronde gezichtsvorm hebt, is de Italian bob een perfecte keuze voor komende winter. Op naar de salon!

Bron: Vogue, JAN Magazine | Beeld: NL Beeld