Dit zijn de vijf peetouders van prinses Ariane van Oranje

Net als haar zus Alexia heeft de jongste Oranje-telg vijf peetouders.

Prinses Ariane heeft net als haar oudere zus prinses Alexia maar liefst vijf peetouders (!). Kroonprinses Amalia heeft er maar liefst zes. De peetouders van Ariane zijn er om haar te ondersteunen. En daar hoeven zij niet eens bloedverwanten voor te zijn. De hele selectie bestaat namelijk uit vrienden, familie en mede-royals.

Dopen

Toen de jongste Oranje-telg 6,5 maand oud was, was het grote moment daar: prinses Ariane werd gedoopt in de Kloosterkerk in Den Haag. Maar tijdens de dienst zelf werd iedereen hartelijk vermaakt door de jonge Amalia, Alexia, Eloise en Claus. Maar naast vrienden en familie waren daar ook de peetouders van Ariane. We zetten ze daarom allemaal eventjes op een rijtje.

Guillaume van Luxemburg

Als eerste is erfgroothertog Guillaume van Luxenburg de peetoom van prinses Ariane. Tijdens de doop sprak hij dan ook zijn zegenwens uit over het prinsesje.

Tijo baron van Collot d'Escury

Daarna is Tijo, baron van Collot d'Escury, aan de beurt. Peetvader Tijo is al sinds de kleuterschool goede vrienden met onze eigen koning Willem-Alexander. Dat hij dan ook een grote rol had tijdens de bruiloft van Wim-Lex en Máx, spreekt dan ook voor zich. Wat Tijo en onze koning nog meer gemeend hebben? Ze hebben beiden bij het Korps Mariniers gezeten.

Antoine Friling

Naast Tijo is ook Antoine Friling peetvader van de jongste prinses. Antoine is net als Tijo, een goede vriend van koning Willem-Alexander. En dat die banden erg sterk zijn blijkt maar weer tijdens de bruiloft van Antoines dochter Marie Friling en haar – inmiddels – man prins Ferdinand zu Schwarzenberg. Prinses Amalia en koningin Máxima waren daar te gast en schitterden in prachtige jurken.

Valeria Delger

Naast al deze bovenstaande mannen, is ook Valeria Delger – een jeugdvriendin van koningin Máxima – peettante van Ariane. Valeria en onze koningin hebben een jarenlange vriendschap, waardoor Máxima haar niet kon vergeten in het peetouderschap van de jongste Oranje-telg.

Inés Zorreguieta

Last but not least is daar Inés Zorreugieta. Het jongste zusje van Máxima was de peetmoeder van Ariane. Ondanks het grote leeftijdsverschil tussen Máx en haar zusje, waren de twee altijd heel erg hecht.

Helaas kampte Inés altijd al met psychische problemen, waardoor ze in 2018 besloot om uit het leven te stappen.

Bron: Libelle | Beeld: NL Beeld