Dit item heeft Máxima altijd in haar werktas

De koningin is altijd goed voorbereid.

Hoewel royals vaak een assistent hebben die voor de nodige spullen zorgt, laat koningin Máxima zien dat ze het helemaal zelf regelt. Een mooie outfit, een elegante make-uplook én dit essentiële item.

Twee soorten royals

Hoewel elke royal natuurlijk anders is, kunnen we leden van de koninklijke families wereldwijd grofweg in twee categorieën verdelen: de royals die van hun privileges genieten zonder daar al te veel tegenprestatie voor leveren en hun tijd vooral spenderen aan luxe etentjes en fancy events, én de royals die keihard werken om van positieve invloed te zijn op maatschappelijke kwesties. Onze eigen koningin valt zonder twijfel in die laatste categorie. Ze heeft een overvolle agenda en reist de hele wereld over om het een na het andere werkbezoek af te werken – en daarbij is er één item dat ze al-tijd meeneemt.

Outfits

Als er weer eens een werkbezoek is gedaan, praten we natuurlijk het liefst na over wat voor japon en muiltjes Máx nu weer uit de royal kast heeft getrokken. Maar zo’n bezoek gaat natuurlijk over veel meer dan kleding. Onze koningin zet zich op allerlei manieren in voor belangrijke maatschappelijke onderwerpen. Zo is ze erevoorzitter van stichting MIND Us, waar ze zich hard maakt voor de mentale gezondheid voor jongeren, en werkt ze voor de Verenigde Naties.

Notitieboekje

Goed, of Máxima nu op een internationaal congres is of op werkbezoek bij de Zeeman op de hoek, er is één ding dat ze nooit vergeet: een notitieboekje. Naast het feit dat de koningin zo nu en dan de nodige aantekeningen moet maken, staat zo’n blok papier onder de neus natuurlijk uiterst geïnteresseerd.

We zien Máx dan ook regelmatig met zo’n notitieboekje in de handen geklemd richting een meeting gaan. Maar voor het geval dat haar favoriete schrijfblok nét niet matcht bij d’r Natan-japon, kan ze gelukkig ook haar schrijfwaren kwijt in één van haar eindeloze handtassen. En ach, anders heeft de koningin ook nog een keur aan assistenten.