Kourtney Kardashian over spoedoperatie: 'Die echo heeft het leven van mijn baby gered'

In september moest de Kardashian-telg een angstaanjagende spoedoperatie ondergaan.

Kourtney Kardashian Barker is na een lang en mislukt IVF-traject, toch zwanger geraakt van haar vierde kindje. Dit wordt het eerste kindje van Kourtney en hubby Travis Barker samen. Toch gaat deze zwangerschap niet alleen over rozen, aangezien Kourtney nog niet zo heel lang geleden met spoed is opgenomen in het ziekenhuis. Met Vogue praat ze nu openhartig over deze heftige dag.

Geriatrische zwangerschap

Wanneer Vogue met de oudste Kardashian-telg belt, spreekt ze openhartig over haar zwangerschap. "Ik ben iemand die echt geobsedeerd is met zwanger zijn", geeft ze toe. En hoewel ze tien jaar na haar laatste zwangerschap nog steeds zo geobsedeerd is met zwanger zijn, valt ze nu wel onder de categorie 'geriatrische zwangerschap.'

"Dat woord is zo gek. Maar mijn artsen zijn heel erg behoedzaam. Ik heb al zoveel meer restricties gehad als met mijn vorige zwangerschappen. Het eerste semester mocht ik niet vliegen, niet sporten en geen seks hebben. In het tweede semester kon ik weer alles doen. Maar nu heb ik weer allerlei restricties gekregen."

Spoedoperatie

Deze restricties heeft de mommy to be gekregen nadat ze in september een spoedoperatie moest ondergaan om zo het leven van haar baby te redden.

"Die ervaring opende mijn ogen voor een hele nieuwe wereld van zwanger zijn die ik bij mijn vorige zwangerschappen nog niet had gezien. Het was angstaanjagend. Ik had ook geen idee dat de verzekering normaal altijd maar 2 echo's vergoedt. Gelukkig heb ik het geluk gehad om meer te doen dan wat de verzekering vergoedt. Het was een echo die het leven van mijn baby heeft gered."

Op een natuurlijke wijze zwanger

Kourtney en Travis zijn na een lang en mislukt IVF-traject toch op een natuurlijk manier zwanger geraakt, waar ze erg dankbaar voor is. "Ik voelde me echt onder druk gezet om IVF te doen", geeft ze toe. "Het ging tegen mij intuïtie in en ik voelde me niet volledig voorbereid op de mentale en fysieke tol die het eist."

Toch werd het stel na hun huwelijk in Portofino op een natuurlijke wijze zwanger. "Het was een onbeschrijfelijk gevoel. Een shock, dan supergelukkig, angst komt opzetten, de zorgen, maar ik wist meteen dat ik dankbaar moest zijn."

Bron: Vogue | Beeld: NL Beeld