Longines brengt nieuwe variant uit van klassieke DolceVita: De Mini DolceVita

Elegantie in de kleinste details.

De Mini DolceVita van het prachtige horlogemerk Longines has finally arrived met Jennifer Lawrence als hét gezicht. Het nieuwe model is een opnieuw ontworpen horloge, waarin klassieke styling hoog in het vaandel staat. Met haar discrete profiel en esthetische variaties, die tegelijkertijd actueel maar toch tijdloos zijn, staat dit nieuwe model precies voor het boegbeeld van Longines: stille luxe en hedendaagse elegantie, wat perfect bij ambitieuze vrouwen passen.

Mini DolceVita

De nieuw ontworpen Mini DolceVita is gemaakt van een roestvrijstalen armband met een eigentijds design, waar pure en zachte lijnen de hoofdrol spelen. Op deze manier wordt de geest van het horloge versterkt en door de roestvrijstalen armband biedt het optimaal comfort. Gedurfd maar toch van deze tijd: een ideale aanvulling op het opvallende Longines horloge.

Geschiedenis

De geschiedenis van de Mini DolceVita gaat jaren terug. Zo is ze geïnspireerd op een Longines-legende uit het jaar 1927 én op de originele DolceVita-collectie uit 1997. De originele collectie staat echter niet alleen bekend om de original DolceVita, maar ook om de welbekende slogan: 'Elegance is an attitude'. Des te mooier de kans voor de Mini DolceVita om het verhaal te vernieuwen voor een nieuwe generatie.

Naast het klassieke model zijn de Mini DolceVita-horloges gemaakt van een indrukwekkende reeks kleurenopties en modellen. Een aantal van deze gloednieuwe modellen hebben diamanten bevestigt op de behuizing en bevatten – net als het klassieke model – een Romeins rechthoekige zilverkleurige wijzerplaat die zich onderscheidt door de flinqué-decoratie. De wijzerplaat is gedecoreerd met geometrische patronen omhuld in een prachtig reliëf met een elegant guilloche-effect. De Romeinse stalen cijfers gehuld in blauw maken de elegantie van de klok helemaal af, waarbij de secondewijzer op zes uur wordt getoond in een vierkante deelwijzer: It's all in the details.

Kies je favoriet

Bij vier horloges – waarbij de behuizing prachtige diamanten bevat – is er keuze uit verschillende kleuren: ivoorwit, mintgroen, bloesem roze en sereen blauw. De vijf andere modellen van de Mini DolceVita bevatten behuizingen zonder diamanten. En hoewel dat glinsterende detail ontbreekt op deze modellen, is de diversiteit gewoonweg indrukwekkend. Zo zijn de horloges niet alleen verkrijgbaar met een roestvrijstalenarmband, maar ook is er keuze uit een zwarte of rode leren band.

Beeld: Longines

Al met al bevat elke Mini DolceVita een krachtige uitdrukking waar elegantie en het Italiaanse leven voorop staan. De horloges zijn dan wel gebouwd op een rijk erfgoed, maar de eigentijdse modellen maken het mogelijk voor ambitieuze, energieke vrouwen om hun elegantie te laten stralen.

Ambassadeur

Longines leeft en ademt haar beroemde slogan: 'Elegance is an attitude'. Elegantie is natuurlijk over het algemeen een beperkend concept, maar je weet het precies wanneer je het zien, zo ook Longines ambassadeurs zoals niemand minder dan Jennifer Lawrence, die het volgende te zeggen heeft: "Elegance is an attitude. Natuurlijk is dat het!"

Ook CEO Matthias Breschan kan zich goed vinden in de slogan van Longines. "Elegantie is uniek omdat het ons in staat stelt om te breken met esthetische tradities die tegelijkertijd meerdere facetten van ieders persoonlijkheid onthult. Het is een kans om onszelf voortdurend opnieuw uit te vinden, op basis van onze verlangens en stemmingen, of ze nu serieus of juist speels zijn, maar altijd in overeenstemming met onze eigen smaak en waarden."

Bron & Beeld: Longines