Uitzending College Tour met Esther Ouwehand is vandaag online te zien

De uitzending is vanwege de actuele situatie naar voren gehaald.

In de nieuwe uitzending van College Tour is Partij voor de Dieren-leider Esther Ouwehand te gast, waarin ze praat over onder andere conflicten binnen de partij. Vanwege de actuele kwestie, is de uitzending vandaag al online te zien op streamingsdienst NPO Start.

College Tour

In gesprek met presentator Twan Huys, vertelt Ouwehand onder meer over de radicale veranderingen die ze wil doorvoeren in Nederland. Ook vertelt ze over het conflict met het bestuur van haar partij. Het bestuur besloot zaterdag om Ouwehand niet als lijsttrekker voor te dragen, met als reden dat er 'recente meldingen om omtrent integriteitsschending' waren. In een nieuwe verklaring, die twee uur voor de opname van College Tour naar buiten kwam, zegt het bestuur dat ze hun beslissing terugdraaien en Ouwehand alsnog voor te dragen als kandidaat-lijsttrekker. Ook kondigden ze aan om donderdag om 17:00 uur hun ontslag indienen.

Eerder online

De uitzending van de aflevering stond eerst gepland voor de zondag, maar vanwege de actuele kwestie besloot omroep KRO-NCRV voor het eerst om College Tour al dagen voor de uitzending op televisie online aan te bieden. De uitzending is zondag ook op televisie te zien.

Aangepaste uitzending

Omdat het mogelijk is dat er voor zondag ontwikkelingen rond de crisis kunnen ontstaan, houdt de presentator en de redactie van het programma contact met de politici. Indien er meer nieuws naar buiten komt, dan kan Huys nog extra vragen aan haar stellen die dan alsnog in de uitzending worden gemonteerd. Ook de versie van het programma die nu al te zien is op NPO Start wordt in dat geval aangepast.

Bron: RTL Boulevard, College Tour | Beeld: NL Beeld