5 hacks die het dragen van hakken minder pijnlijk maken

Een goed excuus om nieuwe hakken te kopen!

Hoe fijn platte schoenen zoals een klassieke sneaker of een chunky loafer ook zijn, soms is het ook leuk om hoge hakken te dragen. Helaas liggen pijnlijke voeten dan al snel op de loer. Met deze hacks flaneer jij heel makkelijk op je favoriete heels!

1. Loop ze in voordat je ze draagt

Wanneer je schoenen net uit de doos komen, kan het verleidelijk zijn om ze meteen te dragen. Maar voordat je dat doet en er moeiteloos op weg kunt huppelen, is het belangrijk dat je de tijd neemt om ze in te lopen. De gemakkelijkste en snelste manier is om dit te doen met een paar dikke sokken en ze te verwarmen met een föhn. Door de combinatie van de dikkere sokken en de warmte vormen ze naar je voeten. Ideaal!

2. Concentreer op je wandeling

Lopen op een paar hakken is niet hetzelfde als lopen op platte schoenen, en dat zullen je voeten ook merken. Daarom kan het helpen om te focussen op je wandeling en op de manier hoe je loopt. Loop dus bijvoorbeeld van hiel tot teen, niet van teen tot hiel. Ook kan het helpen om tijdens het lopen iets meer achterover te lopen. Door de weerstand te bieden aan de drang om naar voren te leunen, wordt je gewicht in evenwicht gebracht, waardoor het lopen makkelijker gaat.

3. Rustig aan

Hoe veel haast je ook hebt, hakken zijn er eigenlijk niet voor gemaakt om snel op te lopen – tenzij je Carrie Bradshaw bent. Probeer daarom wat langzamer te lopen. Dit zal veel fijner zijn voor je voeten en ziet er ook beter uit dan als je al wankelend een sprintje moet trekken.

4. Houd rekening met de hoogte

Gelukkig komen hakken in verschillende hoogtes, waardoor je niet meteen naar de allerhoogste hoeft te grijpen. Als je niet vaak hakken draagt, dan kan het verstandig zijn om hakken te dragen met een hoogte van tien centimeter of lager. Gelukkig zijn er een hoop 'lagere' hakken op het moment hartstikke trendy, zoals de kitten heel!

5. Wees goed voorbereid

Helaas, hoe laag je hakken ook zijn of hoe langzaam je ook loopt, pijnlijke voeten zijn onvermijdelijk. Gelukkig kun je wel goed voorbereid op pad gaan. Zorg er dus voor dat je altijd hielgrepen en blarenpleisters in je tas hebt, voor eerste hulp bij pijnlijke voeten.

Bron: The Everygirl | Beeld: NL Beeld