Waarom je dit seizoen een peplum top wil dragen

Het flatterende kledingstuk is terug van weggeweest!

Steeds meer trends van vroeger maken dit jaar een opmars. Denk maar aan UGGs en de capri broek. You either love it or hate it. Nu is er een nieuw item die we dit seizoen veel gaan zien, en voor de millennials onder ons komt hij vast bekend voor: de peplum top.

Peplum top

Door het taille-accentuerende detail was de peplum top niet bij iedereen favoriet vroeger, maar dit seizoen lijken belangrijke modemensen massaal fan te zijn. De peplum top heeft anno 2023 subtielere details en chiquere uitwerkingen. De top komt namelijk ook in de vorm van een blouse, trui en zelfs strapless top. Ook komt hij regelmatig terug op de catwalk, zoals bij de shows van Tory Bruch, David Koma en Brandon Maxwell. Het moge duidelijk zijn, de top is officieel toegevoegd als must-have voor je garderobe.

Ook bij de modemensen tijdens fashion week zagen we de top al regelmatig voorbijkomen. Zo is de bekende Ganni-blouse een favoriet onder velen, door haar eenvoud en speelse strikjes. Nu nog gecombineerd met een korte broek, maar straks met een midi denim rok of bijpassende broek. Maar ook Isabel Marant, H&M, Toteme en Laagam hebben een item met peplums in het assortiment.

Benieuwd hoe je hem dit seizoen draagt? Time to take notes, want we hebben wat fijne inspiratie op een rijtje gezet! 

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Mary (@maryljean)

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Sylvie Mus (@sylviemus_)

Match made in heaven

Een gouden combinatie voor je garderobe blijft altijd een peplum top met een mooie denim. Dit is klassiek, ziet er effortless uit en werkt voor elke situatie. Met chunky loafers of ballerina's voor overdag en met een paar muiltjes voor naar de borrel. Peplum is terug, en we geloven dat-ie ook nog wel even gaat blijven!

Bron: Elle | Beeld: NL Beeld, Instagram