Deze huidverzorgingsproducten beschermen je huid tijdens de herfst

Een nieuw seizoen vraagt om een nieuwe skincare routine.

De herfst brengt andere temperaturen met zich mee, en dat vraagt om de nodige veranderingen. Zo halen we de warme sjaals weer van zolder, slikken we vitamine D én wijzigen we onze skincare routine. Je huid kan immers wel wat extra liefde gebruiken, en deze producten gaan daarbij helpen!

Meer hydratatie nodig

Je skincare hoeft niet meteen van de baan, maar is het belangrijk dat je producten gebruikt die je huid beschermen en verzorgen. Daarom is het aan te raden om verzorgingsproducten te gebruiken die zachte en hydraterende formules hebben. Dit voorkomt namelijk uitdroging, die vaak wordt veroorzaakt door zowel binnen- als buitenlucht.  "In de herfst worden de temperaturen lager en daalt de luchtvochtigheid. Er kan ook een frisse wind waaien en de verwarming zorgt voor een droge warmte – en al deze factoren kunnen bijdragen aan het uitdrogen van onze huid", legt dermatoloog Dr. Hadley King uit aan InStyle.

Producten toevoegen

Om je huid goed te verzorgen, is het dus belangrijk om je huid te blijven hydrateren om uitdroging te voorkomen. Dit kun je het beste doen om wat extra producten toe te voegen die goed zijn voor je huid. We zetten ze hieronder op een rijtje

Crèmige reiniger

Dit ondersteunt en beschermt de huidbarrière.

Hyaluronzuur-serum

Dit helpt vocht vast te houden waardoor je huid ook meer gehydrateerd blijft.

Vochtinbrengende crème

Deze crème is zwaarder dan een lotion en daardoor effectiever om het vochtgehalte in de huid te sluiten.

Hydraterend masker

Minimaal twee keer een hydraterend masker verzacht en minimaliseert irritatie, terwijl de huidbarrière versterkt.

Hydraterende toner

Kies voor een hydraterende en verzachtende formule die alcoholvrij is. Dit zorgt voor een diepe hydratatie en verheldering van de huid.

Zo is je huid goed voorbereid voor regenachtige en koude herfstdagen!

Bron: InStyle, Marie Claire | Beeld: Adobe Stock