Duurzame Dinsdag: deze items kopen Nederlanders vaak tweedehands

En op deze dag shoppen we het vaakst!

Het is vandaag Duurzame Dinsdag, en op deze dag worden initiatieven uit de samenleving zichtbaar gemaakt bij de politiek. Ook zelf kunnen we een handje helpen, door bijvoorbeeld preloved items te shoppen. En dan kiezen we vaak voor deze items!

Second Hand September

Velen denken bij het aanbreken van september aan de herfst, maar deze maand markeert ook het begin van Second Hand September. Een aantal jaar geleden riep Oxfam dit initiatief in het leven om fast fashion onder de aandacht te brengen en om mensen aan te moedigen om slim te kopen. Gedurende de maand september spoort de organisatie mensen extra aan om duurzaam te kopen en om nog goede spullen die niet gebruikt worden te doneren.

Gelukkig is tweedehands shoppen iets waar veel mensen al wel mee bekend zijn, zo merkt ook tweedehands platform Sellpy. Steeds meer mensen kopen en verkopen via Sellpy. Ter ere van Second Hand September was het platform dan ook benieuwd wat mensen het liefst tweedehands op de kop tikken. Hiervoor keek Sellpy naar het shopgedrag van hun consumenten in de zeven landen waar het platform actief is. En wat blijkt? In Nederland doen we het toch net even anders dan in andere landen.

Bron: Sellpy, Marie Claire, Duurzamedinsdag.nl | Beeld: Pexels