Charlize Theron over ouder worden: 'Dit is gewoon wat gebeurt'

'Ik heb er altijd problemen mee gehad dat ouder worden bij mannen als mooi wordt gezien en bij vrouwen niet.'

Actrice Charlize Theron is in gesprek met het Amerikaanse tijdschrift Allure erg openhartig over het onderwerp 'ouder worden'. Zo vertelt de 48-jarige actrice dat ze klaar is met de vraag of ze iets aan haar gezicht heeft laten doen en is ze het meten met twee maten tussen ouder wordende mannen en vrouwen zat.

Ouder worden

Charlize maakt in het tijdschrift meteen korte metten met de dubbele standaard tussen mannen en vrouwen als het gaat om ouder worden. "Ik heb het idee dat vrouwen ouder willen worden op een manier die bij hen past en we mogen allemaal wel iets empathischer zijn in hoe we onze reis door het leven maken", zo laat ze weten. "Ik heb er altijd problemen mee gehad dat ouder worden bij mannen als mooi wordt gezien en bij vrouwen niet."

Facelift

Maar dat de actrice herself een sterke powervrouw is laat ze ook zeker merken. Zo is ze het wel gewend dat mensen commentaar hebben op haar uiterlijk. Charlize zelf vindt het zelfs 'geweldig' dat haar gezicht verandert door de jaren heen.

Het enige wat haar wel wat doet is dat mensen denken dat ze een facelift heeft gehad. Zo vertelt ze dat ze wel eens geeft gehoord dat mensen zich afvroegen wat ze met haar gezicht heeft gedaan. "Ik denk dan: 'B*tch, ik word gewoon ouder! Dat wil nog niet zeggen dat ik slechte plastische chirurgie heb gehad. Dit is gewoon wat gebeurt." True that!

Bron: Nouveau, RTL Boulevard | Beeld: NL Beeld