Om deze reden vind je het lastig om je passie te vinden

En zo vind je jouw passie wel.

Sommige mensen weten heel goed wat hun passie is en waar ze energie van krijgen, maar dat is helemaal niet vanzelfsprekend. Uit onderzoek blijkt nu dat je je passie ook niet moet zoeken, maar juist moet ontwikkelen.

Het vinden van je passie

in het onderzoeksartikel 'Implicit Theories of Interest: Finding Your Passion or Developing it?' kwam naar voren dat het aansporen van mensen om hun passie te vinden ertoe kan leiden dat ze al hun energie en tijd in één ding steken. Op het moment dat het niet goed uitpakt is er een kans dat ze vastlopen. Het ontwikkelen van een passie, in plaats van het te zoeken, is een gezondere manier om erover na te denken. Zo kan het worden gezien als een continu, flexibel proces dat doorzettingsvermogen én hard werken vereist.

Hard werken

Volgens het onderzoek waren degenen die zeiden dat ze veel moeite hebben met hun werk, vaak erg trots zijn op wat zij hebben bereikt. Hoe harder ze werkten, hoe gepassioneerder ze werden. Vaak wordt er gedacht dat passie een noodzakelijk ingrediënt is om hard te kunnen werken. Maar laat dat nou precies andersom zijn. Hoe meer inspanning je ergens in steekt, hoe gemotiveerder je raakt.

Wat vind je leuk?

Dat passie niet vaak komt aanwaaien, moge duidelijk zijn. Het vergt oprechte inspanning en hard werken. De enige manier om dus gepassioneerd te kunnen werken is door iets te doen wat je leuk vindt. Zet op een rijtje wat je leuk vindt en wat je energie geeft, en wie weet vind je zo alsnog je passie.

Bron: Marie Claire US| Beeld: Adobe Stock