Zo gaat het nu met zangeres Céline Dion

Haar zus deelt verdrietig nieuws met de pers.

Vorig jaar werd bekend dat Céline Dion aan een heftige en zeldzame neurologische ziekte lijdt. Daarna bleef het lang stil na haar, wat de gemoederen flink bezighield. Zus Claudette verbreekt de stilte nu en vertelt aan de pers hoe het met de Canadese diva gaat.

Zeldzame ziekte

Van My Heart Will Go On tot All By Myself: Célines gouden strot is legendarisch. Fans van de diva werden dan ook flink teleurgesteld toen zij vorig jaar al een goed deel van haar tourdata uitstelde, en enkele maanden geleden haar wereldtournee volledig annuleerde.

In een emotionele videoboodschap deelde Céline destijds mee dat er 'stiff person syndrome' bij haar is vastgesteld – een zeldzame aandoening van het zenuwstelsel, die onder andere zorgt voor spierspasmen en stijfheid. Dit kan onder andere getriggerd worden door geluiden, lichten, aanrakingen, of heftige emoties. “Helaas hebben deze spasmen gevolgen voor alle aspecten van m’n dagelijks leven – soms met problemen wanneer ik loop, of doordat ik mijn stembanden niet kan gebruiken om te zingen zoals ik gewend ben", vertelde Céline vorig jaar met tranen in haar ogen.

Hoe gaat het nu met Céline Dion?

Au moment is er helaas weinig positiefs te melden over de toestand van de zangeres. Zus Claudette deelde in Le Journal de Montreal dat Céline hard werkt aan haar gezondheid. "We vertrouwen haar. Het zit in haar natuur, ze is gedisciplineerd in elk facet van haar leven", begint ze. Maar de stand van zaken is hartbrekend: "We kunnen geen medicatie vinden die werkt, maar hoop houden is belangrijk."

Ondertussen is één van Célines zussen, Linda, bij de zangeres ingetrokken. Zo vertelt Claudette: "Als ik haar bel en ze is druk, dan praat ik met mijn zus Linda die bij haar woont, en zij vertelt me dat ze (Céline, red.) hard aan het werk is. Ze luistert zoveel mogelijk naar de adviezen van de beste onderzoekers op het gebied van deze zeldzame ziekte."

Ook benadrukt Claudette nog eens hoe belangrijk het is voor de gezondheid van de diva dat ze een pauze heeft ingelast – hóe graag Céline zelf ook op het podium zou staan. "Ze gaat altijd tot het uiterste, ze probeert altijd de beste te zijn, aan de top te staan. Maar op een bepaald punt probeert je lichaam je wat te vertellen. Het is belangrijk dat je daarnaar luistert." Kortom: de terugkeer van Céline nog wel even duren. Hopelijk voelt de diva zich snel beter!

Bron: Hello! Magazine, Beau Monde | Beeld: NL Beeld