Bye wallen: met dit trucje verdwijnen ze binnen één minuut

Handig!

Na een kort nachtje verraden je wallen je eigenlijk al. Aan de donkere kringen kan iedereen namelijk zien dat jij uren naar het plafond hebt gestaard. Gelukkig bestaat er een trucje waarmee je binnen een minuut je wallen vaarwel kust.

Bloedsomloop stimuleren

Of het nu komt door dat leuke feestje van gisteravond of de weinige uurtjes slaap die je hebt gehad, wallen zijn vervelend. Goed nieuws voor iedereen die zo snel mogelijk van die donkere kringen af wil: wij hebben een handige life hack.

Het enige wat je nodig hebt is een lepel. Ja echt, een lepel. Druk een koude lepel kort op je wallen en ze zullen binnen no time wegtrekken! De kringen onder je ogen ontstaan door een slechte bloedsomloop en dat is precies wat de kou aanpakt. De kou van de lepel stimuleert de bloedsomloop en laat de bloedvaten samentrekken, waardoor de wallen dus sneller verdwijnen. Handig!

Lepels bevriezen

Het enige wat je nodig hebt zijn twee koude lepels en een klein beetje voorbereiding. Leg het bestek een dag van tevoren in de koelkast of een uurtje van tevoren in de vriezer. Doe wel even een doekje om de lepel voordat je hem op de huid drukt. Een bevroren lepel rechtstreeks op de huid is namelijk pijnlijk.

Je kunt ook wat oogcrème op de wallen smeren voordat je de lepel aanbrengt. Druk de lepels met de bolle kant tegen de wallen aan. Binnen een paar minuten zijn je wallen als sneeuw voor de zon verdwenen!

Concealer

Als de wallen je ‘s ochtends overvallen en je geen hebt tijd om eerst twee lepels een uur in de vriezer te laten liggen, is er gelukkig nog een alternatief. Je kunt de wallen namelijk ook wegwerken met een beetje make-up. Breng een laagje concealer aan en er is niks meer te zien van die donkere kringen! Dit is natuurlijk ook de ideale oplossing als je niet zo’n zin hebt in koude lepels in de ochtend.

Bron: Dingen voor Vrouwen | Beeld: Adobe Stock