Dit zijn de beste schoenen om te dragen onder een linnen broek

In de zomer is een linnen broek onmisbaar in je garderobe. De stof is namelijk lekker luchtig, absorbeert vocht en staat ook nog eens stijlvol. En met name in combinatie met deze schoenen zullen de hoofden zeker gaan draaien.

Met flipflops

De winter is voor laagjes, de zomer is voor luchtige items. Ook kiezen we tijdens het warmste seizoen van het jaar vaak voor laid-back opties. Flipflops geven je look een casual en zomerse uitstraling.

Met ballerina’s

Twee jaar geleden werd de ballerina opnieuw op de kaart gezet en dat is maar goed ook. De schoen is ontzettend veelzijdig. Het is goed te combineren met jeans, jurken en rokken. Ook staat deze Franse schoen perfect onder een linnen broek.

Met sneakers

Altijd een goede optie: sneakers. Verschillende soorten kunnen gematcht worden met deze zomerfavoriet. Zowel canvas als leren sneakers zijn populaire en stijlvolle keuzes om deze zomerse broek mee te dragen.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Marianne (@smythsisters)

Met platte sandalen

Platte sandalen zijn perfect om te dragen in de zomer. Het is een makkelijke stijl die gepast is voor naar kantoor, maar waar je ook prima mee uit de voeten kunt (pun intended) als je naar een evenement gaat.

Met slippers

Eigenlijk kun je elke open schoensoort wel combineren met een linnen broek. In dit rijtje mag een paar (chique) slippers daarom niet ontbreken.

De uitstraling

Linnen kan al snel erg serieus en volwassen aanvoelen – zeker als je boven je linnen broek ook een top van hetzelfde materiaal draagt. Je kunt makkelijk wat speelsheid toevoegen door een niet te serieuze open schoen onder je linnenbroek te dragen. Chunky sandalen of een paar met platformzolen kunnen het een jeugdige uitstraling geven.

Wil je jouw linnen ensemble juist een chiquere uitstraling geven? Dan staat een paar strappy sandals fantastisch onder een linnen broek of een linnen co-ord.

Bron: Marie Claire | Beeld: NL Beeld